Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'yumuşama' yanıtı

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "normalleşme" çabalarının aslında muhalefeti normalleştirme çabası olduğunu söyledi. Erdoğan'a hızla yanıt veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Normal bir açıklama olmamış. El sıkışmak için tek el yetmez, iki el gerekir" dedi.

Erdoğan, parti grubunda yaptığı konuşmasında, "Sıkılı yumrukları açacak olan muhalefettir" diyerek normalleşmesi gerekenin de muhalefet olduğunu söyledi.

"Bizim son 1 yılda üst üste yaşanan 3 seçim sebebiyle artan siyasi tansiyonu düşürmek için attığımız adımları kimse yanlış anlamasın" diye konuşan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü.

"İktidar partisiyle ana muhalefet partisi arasında siyasi ittifak olmaz; uzlaşma olur, normalleşme olur ama ittifak olmaz."

"Cumhur İttifakına yönelik "hadsizlikleri" kabullenmeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Yumuşak başlıyız ama kimse unutmasın boynu çekilecek uysal koyun da değiliz" dedi.

Özel'den Erdoğan'a: Normal bir açıklama olmamış

Bugün gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özgür Özel, Erdoğan'a yanıt verdi.
Erdoğan'ın açıklamasının "normal olmadığını", el sıkışmak için "tek değil iki el gerektiğini" belirten Özel, 31 Mart akşamı CHP birinci parti olduğunda ilk açıklamamızda kibre kapılmayacağımızı söyledik. Ve Erdoğan ile görüştük, yıllar sonra el sıkışma imkanı oldu" dedi.

Özel, "Muhalefeti belli bir şekle sokmak için normalleşme tanımı yapmak, olsa olsa ittifak ortağının gönlünü yapmaya yönelik kurulmuş bir cümledir. Muhalefet muhalefet olmaktan çıktıktan sonra demokrasi demokrasi olmaktan çıkar" diye konuştu.

Hükümetin asgari ücrete bu yıl zam yapmayacağını açıkladığını hatırlatan Özel, "Asgari ücrete zam yapmayacak bir iktidarla bu alanda yapılacak bir müzakere kalmadıysa yapılacak iş mücadeledir" ifadelerini kullandı.
Özel, 30 Haziran'da Kocaeli'nde yapılacak olan Büyük Emek Mitingi'nde, iktidara yanıt vermek üzere sokaklarda olacaklarını söyledi.

Günün Önemli Haberleri