Özgür Özel ne demek istedi? Ben de Kürtlere devlet teklif ediyorum

Abone ol

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP lideri Bahçeli'nin "Öcalan, gelsin ve Meclis'te silah bıraktıklarını açıklasın" sözlerininin ardından çıtayı yükseltti. Özel'in "El yükseltiyorum, ben de Kürtlere bir devlet teklif ediyorum. Kendini ait hissetmeyen Kürtleri Türkiye'nin sahibi olmaya davet ediyorum." sözleri tartışma konusu oldu.

MHP Genel Başkanı Özgür Özel'in sürpriz Öcalan çıkışı gündem oldu. Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, "Şayet teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, “Umut Hakkı”nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın." dedi.

Bahçeli'nin çağrısının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, partisinin grup toplantısındaki açıklamaları tartışmaları iyice alevlendirdi.

"El yükseltiyorum, ben de Kürtlere bir devlet teklif ediyorum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin Kürt sorununa yönelik sözlerine değinen Özel, "Bir çağrıya bir cevap alınacağını umarak, Kürtlerin talep ettikleri barışçıl, demokratik, Anayasa'ya uygun ve eşit vatandaşlık talep eden meseleleri çözmeden, görmeden, konuşmadan 'Biz yaptık oldu' diyerek; bir kişiye özgürlük, ev hapsi teklif ederek Türkiye'nin bu büyük sorununu çözemezsiniz." ifadesini kullandı.

Özgür Özel, bu konuda TBMM'nin odak noktada yer alması gerektiğini vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir kişiyi yeniden Cumhurbaşkanı yapmak, birisini Ada'dan villaya almak, bir başkasına bir başka avantaj sağlamak değil; 86 milyonu barıştırmak için atılacak her adımı önemsiyorum. Bana diyorlar ki 'Devlet Bey el yükseltti.' Ne yapalım? 'Sen de yükselt.' El yükseltiyorum Devlet Bey. Ben de Kürtlere bir devlet teklif ediyorum. Tam olarak kendilerini ait hissetmeyen bütün Kürtlere, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sahibi olmayı teklif ediyorum. Varsanız, hep beraber bunu yapalım. Gelin, bu ülkeyi, her Kürt'ün kendisini Manisalı Özgür Özel kadar, Rizeli Tayyip Erdoğan kadar, Osmaniyeli Devlet Bahçeli kadar, Edirneli, Antalyalı, Laz, Çerkez kadar eşit hissettiği, kendini öteki hissetmediği, tüm demokratik siyaset kanallarının hepsine açık tutulduğu, kimsenin bu Meclisin kürsüsünde söylediği sözden ötürü içerilerde tutulmadığı, üniversitelerde akademisyenlerin haklarının yenmediği, tüm demokratik hakların dünya standartlarında kullanılabildiği bir ülke yapalım. Tüm Kürtleri Türkiye Cumhuriyeti'nin sahibi yapalım. Hodri meydan. Demokrasi, kardeşlik teklif ediyoruz. Biz buradayız Devlet Bey. CHP burada. Aklı da ruhu da bedeni de TBMM'de."

Günün Önemli Haberleri