Özcan Denizden Schaffere dava

Abone ol

Şarkıcı Özcan Deniz, Şebnem Schaefer ile annesi hakkında suç duyurusunda bulundu

Şarkıcı Özcan Deniz, Şebnem Schaefer ile annesi Lale Schaefer hakkında, bazı beyanlarından dolayı suç duyurusunda bulundu ve 100 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

Özcan Deniz'in avukatı Alper Yıldız tarafından hazırlanan ve Şişli Cumhuriyet Savcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinde, Şebnem Schaefer'in 19 Eylül 2006 tarihinde bir televizyon programında, Deniz'e yönelik ''çarpık ilişkileri var ve biseksüel'' dediği ifade edildi.

Schaefer'in Deniz'e alenen hakaret ettiği savunulan dilekçede, şöyle denildi: ''Herkesin bu asılsız iddiaların gerçek olduğuna inanmasına sağlamayı amaçlamıştır. Müvekkilimizin hiç kimseyle özel bir hesabı olmamıştır. 'Çarpık ilişkileri var ve biseksüel' kelimesi içinde bulunduğumuz toplum ve müvekkilimin sanatçı kimliği düşünüldüğünde, müvekkilimi küçük düşürme amacıyla yapılmış bir konuşmadır. Burada müvekkilimizin kişiliğine ağır bir saldırıda bulunulmuş, insanların gözünde küçük düşürülmeye çalışılmıştır. Kaldı ki sanık Şebnem Schaefer, katıldığı programlardan birinde, 'bu isnadın gerçekle ilgisinin olmadığını, gündeme yeniden taşınabilmek amacıyla bu isnatta bulunduğunu' belirtmiştir.

Müvekkilimin kesinlikle isnat edilen şekilde eğilimleri yoktur. Ancak, aleyhte kabul olmamak ve müvekkilimden bağımsız olmak kaydıyla hemen belirtmek isteriz ki; suç oluşturmaması koşuluyla, kişilerin farklı tercih ve fantezileri ne müvekkilimi, ne davalıları ve ne de diğer üçüncü kişileri kesinlikle ilgilendirmez. Bu seçimler kişilerin özel hayatları kapsamındadır ve sunulduğu üzere yasal düzenlemelerle korunup güvence altına alınmıştır. Bir kez daha belirtmek isteriz ki, isnat edilen tarzda eğilimleri olmayan müvekkilimin benimsemiş olduğu insancıl dünya görüşü sebebiyle insanların özel hayatlarındaki seçimlerinden ibaret olan bu duruma ve kişilerin tercihlerine de saygı duymaktadır.''

Dilekçede, diğer davalı Lale Schaefer'in de bir gazetenin 22 Eylül 2006 tarihli sayısında yer alan ifadeleri ile Şebnem Schaefer'in hakaretlerine iştirak ettiği ve hakarette bulunduğu savunuldu. Şebnem Schaefer'in bu isnadı sonrasında birçok televizyon ekranında da Özcan Deniz'in kişiliğine karşı saldırılarına devam ettiği ve hakaretlerini yinelediği dile getirilen dilekçede, Deniz'in bu nedenle toplum önünde yaraları uzun süre sarılamayacak şekilde, şeref, haysiyet ve mesleki kariyerine darbe aldığı, ruhsal çöküntüye sokulmak istenildiği ve onurunun zedelendiği ifade edildi.

Suç duyurusu dilekçesinde şikayete konu olan beyan ve yorumların sahipleri hakkında ''alenen hakaret'' ve ''iftira'' suçlarından gerekli kovuşturmanın yapılarak kamu davası açılması talep edildi.

-TAZMİNAT DAVASI-

Özcan Deniz'in diğer avukatı Oğuz Müftüoğlu tarafından Şişli Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan tazminat davasının dilekçesinde ise davanın esasen bir ''onur davası'' olduğu ifade edilerek, şöyle denildi: ''Kainatın tamamı verilse yine de bunlar sebep olunan acıları tamamen ortadan kaldırılmaya yetmeyecektir.

Müvekkilimin amacı içine düşürüldüğü durumdan yararlanarak bir gelir temini değildir. Anılan nedenlerle müvekkilim, dava sonucu bir tazminat elde ettiği ve bunu davalılardan tahsil edebildiği taktirde, söz konusu bedeli Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin Turkcell katılımı ile sürdürmekte olduğu 'Kızlarımızı Okutalım' adlı, 'Kardelenler Projesi''ne bağışlayacağını peşinen kabul, beyan ve taahhüt etmektedir.''

Dilekçede, yapılacak yargılama sonunda 100 bin YTL manevi tazminatın davalılar Şebnem Schaefer ile annesi Lale Schaefer'den müştereken ve müteselsilen tahsili, ayrıca bir kınama kararının da tirajı en yüksek 5 gazeteden birinde ilanına hükmedilmesi istendi.

Günün Önemli Haberleri