Özalp Kaymakam'ı okulları gezdi

Abone ol

Özalp ilçesi Kaymakamı Çağlar, eğitim ve öğretim döneminin başlamasına sayılı günler kala köyleri ziyaret ederek okulları denetimden geçirdi.

İçişleri Bakanlığı'nın son kararnamesi ile Isparta'nın Atabey ilçesinden İran sınırına sıfır noktada bulunan Van'ın Özalp İlçesi Kaymakamlığı'na atanan Şener Çağlar, görevine köylere çıkarma yaparak başladı.

Türkiye'nin ilk köy kent projesinin uygulandığı ve 2 bin nüfuslu Dorutay köyüne giden Kaymakam Çağlar, burada yapımı devam eden ve bölgenin en büyük köprüsü unvanını taşıyacak olan Dorutay-Çaldıran yolu üzerindeki inşaatta incelemelerde bulundu. Ardından köydeki modern un değirmenini gezerek burada öğütülen buğdaydan elde edilen unu çuvala doldurdu. Ziyareti sırasında köy çeşmesindeki kadınlarla da sohbet eden Kaymakam Çağlar, ihalesi yapılan yeni bir su kaynağı ile Dorutay köyünün su sıkıntısının kalmayacağını söyledi. Çağlar, daha sonra Dorutay İlköğretim Okulu'na geçerek ana sınıfında bulunan ve minik öğrencilerin kullandığı taburede oturup yetkililerden bilgi aldı. Köylüler, Kaymakam Çağlar'dan köylerine lise yapılmasını isterken, çocuklarını lise olmadığı için okula gönderemediklerini dile getirdiler. Sağlık Ocağı'nı da gezen Kaymakam Çağlar, ambulans ve yeni bir bina taleplerini alarak köyden ayrıldı.

"YOKSULLUK, OKUMAYA ENGEL OLMAYACAK"

Ardından Oymaklı köyüne geçen Kaymakam Çağlar, burada köylülere seslenerek, "Yoksulluk artık okumaya engel olmayacak. Devlet bu tür durumu olan öğrencilere sahip çıkıyor. Bende bu konuda her türlü imkanı sunmaya hazırım. Sıkıntısı olan bana gelsin. Kapım 24 saat açıktır" dedi. 2007 yılında hizmete giren Oymaklı Köyü İlköğretim Okulu çatısının 3 kez fırtına yüzünden uçtuğunu öğrenince üzüldüğünü ifade eden Çağlar, dış duvar sıvası dökülen ve tuğladan yığma merdiven yapılan okul için beraberindeki Özalp Milli Eğitim Müdürü Hüsamettin Nak'a inceleme başlatılması talimatını verdi.
Eğribelen köyüne de giden Kaymakam Çağlar, yapımına başlanan ilköğretim okulu inşaatını gezdi. Müteahhit ve mühendislerden bilgi alan Kaymakam Çağlar, projeye uygun davranılmasını ve kendisinin sık sık geleceğini söyledi. Ardından, her yıl sel baskınına uğrayan Günyüzü köyüne de giden Kaymakam Çağlar, köylülerle görüşerek su taşkınının yaşandığı derede incelemelerde bulunarak Özel İdare Şefi Hamit Ebiri'den konuyla ilgili bilgi aldı. Kaymakam Çağlar, Günyüzü köyünün afet kapsamında projelendirilen yeni kurulacak alana taşınması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını belirtti.

Günün Önemli Haberleri