Özaktan yeni yol müjdesi

Abone ol

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, bu yıl bin kilometre yol yapılacağı müjdesini verdi

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, ''Bu yılki hedefimiz toprak seviyesindeki bin kilometrelik yoldaki çalışmaları da tamamlamak'' dedi.

Eskişehir'de katıldığı toplantıdan dönerken Burdur'a uğrayan Özak, Vali Can Direkçi'yi makamında ziyaret etti.

Burdur'un sorunları hakkında bilgi alan Bakan Özak, kentin Antalya-İstanbul karayolu arasında önemli bir köprü görevi üstlendiğini belirterek, bölgedeki karayolu altyapısına çok önem verdiklerini söyledi.

Yerli ve yabancı turistlerin Antalya'ya ulaşımında yaşanan yoğunluğu da gözönüne alarak Burdur'daki duble yol çalışmalarına ağırlık vereceklerini bildiren Özak, bu konuda ödenek artırımı yaparak çalışma yürüteceklerini kaydetti.

Türkiye genelinde duble yol atağını sürdürdüklerini vurgulayan Özak, aynı hız ve heyecanla çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın 15 bin kilometrelik duble yol taahhüdünün 5 bin 115 kilometresinin hayata geçirildiğini dile getiren Özak, ''Bu yılki hedefimiz toprak seviyesindeki bin kilometrelik yoldaki çalışmaları da tamamlamak'' dedi.

Çalışmalar kapsamında 850 kilometrelik stabilize yolun da çift kat asfaltla kaplanacağını ifade eden Özak, ayrıca 850 kilometrelik yolun da stabilize çalışmasını yapacaklarını söyledi.

Bu yıl karayolları ekiplerinin ağır kış koşullarına karşın örnek bir mücadele vererek yol açma çalışması yaptığını vurgulayan Özak, kış boyunca yolların sürekli açık tutulmaya çalışıldığını ifade etti.

Özak, valilikler, özel idareler ve belediyelerin katkılarıyla söz verdikleri çalışmaları yapmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Bakan Özak, AK Parti İl Başkanlığı'nı da ziyaret ederek partililerle bir süre görüştü.

Burdur Gölü kenarında gezinti yapan Özak, belediyenin göl kenarıyla ilgili düzenleme çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Günün Önemli Haberleri