Öymenden Evrene eleştiri

Abone ol

CHP'li Onur Öymen, Kenan Evren'in tartışma yaratan sözlerinin kendisini çok şaşırttığını belirtti ve ekledi;

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanvekili Onur Öymen, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in tartışma yaratan sözlerinin kendisini çok şaşırttığını belirterek, ''Devlete hizmet eden insanlar, devletin temel yapısına aykırı düşüncelere günün birinde erişirlerse bunları halkla paylaşmak zorunda değillerdir'' dedi.

Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonunun (BASİFED) İzmir'de bir otelde düzenlediği ''Müzakere Süreci ve Sivil Toplum Kuruluşları'' konferansının arasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öymen, Kenan Evren'in, ''susmasını da bilmesi'' gerektiğini bildirdi.

''Susmak da fazilettir'' diyen Öymen, Türkiye'nin temel yapısını değiştirmenin çok yanlış olduğuna inandıklarını, eyalet sisteminin Türkiye'nin hiç öngörmediği bir sistem olduğunu vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin eyalet sistemine geçmesinin bir anlamı olmadığını vurgulayan Öymen, şöyle konuştu:

''Buna ihtiyaç da yoktur. Bu fikirlerin nereden kaynaklandığını bilmiyoruz. Devlete hizmet eden insanlar devletin temel yapısına aykırı düşüncelere günün birinde erişirlerse bunları halkla paylaşmak zorunda değillerdir. Evren'in bu sözleri beni şahsen çok şaşırtmıştır. Hepimiz Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkmak zorundayız. Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti, şu ya da bu düşüncelerle kökünden değiştirmek isteyenlerin değirmenine su taşımamalıyız.''

Günün Önemli Haberleri