OYAKtan Arcelor açıklaması

Abone ol

OYAK, Arcelor ile ortaklığı bitirdi. OYAK bu ortaklığı neden bitirdiğini yazılı açıklama ile duyurdu.

OYAK, Erdemir hisselerinin, OYAK'ın amamına sahip olduğu Ataer Holding tarafından alınmasının öngörüldüğünü bildirdi. OYAK'tan yapılan açıklamada, OYAK ve Arcelor'un, Erdemir hisselerinin satın alınması işleminin bitmesinden sonra, gerekli tüm yasal izinlere tabi olmak kaydıyla, müzakerelerini münhasıran devam ettirme ve çeşitli alanlarda işbirliği imkanlarını araştırma hususlarını değerlendirecekleri de belirtildi.
 OYAK, Erdemir hisselerinin, OYAK'ın tamamına sahip olduğu Ataer Holding tarafından alınmasının öngörüldüğünü belirtilerek, konuya ilişkin gerekli girişimlerin yapıldığını ve ilgili kurumlara bilgi verildiğini bildirdi.

OYAK'tan yapılan açıklamada, OYAK'ın, hisselerinin tamamına sahip olduğu Ataer Holding'in yüzde 41 oranındaki hissesinin Arcelor'a devrinin uygun olup olmadığının tespitine ilişkin Rekabet Kurulu'na 29 Aralık 2005 tarihinde başvurduğu anımsatıldı.

Gerekli kararın Rekabet Kurulu'ndan 17 Şubat 2006 itibariyle de alınamadığı ve kararın ne zaman alınacağına yönelik kati bir tarihin belirtilmediği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Diğer yandan, hisselerin devralınması için ÖİB'ce tanınan süre 06 Mart 2006 tarihinde dolmaktadır. Dolayısıyla, Rekabet Kurulu'ndan bir karar için beklemenin sürdürülmesi durumunda 3 milyar ABD Doları mertebesinde finansman ve destek sağlayan Türk ve yabancı bankaların hazırlıklarını yapabilmeleri ve Türk ve uluslararası hukuk gereklerinin yerine getirilebilmesi açısından bir zaman sıkıntısının doğmakta olduğu değerlendirilmiştir.

Bu durumda, diğer hususlara ilaveten, zaman kaybetmenin yol açabileceği problemlere meydan vermemek için özelleştirmeye tabi Erdemir hisselerinin, OYAK'ın tamamına sahip olduğu Ataer Holding tarafından alınması öngörülmüştür. Bu yönde gerekli girişimler yapılmış olup, ilgili Kurumlara bu yönde bilgi verilmiştir.

OYAK ve Arcelor, Erdemir hisselerinin satın alınması işleminin bitmesinden sonra, gerekli tüm yasal izinlere tabi olmak kaydıyla, müzakerelerini münhasıran devam ettirme ve çeşitli alanlarda işbirliği imkanlarını araştırma hususlarını değerlendirmektedirler. Ancak, bu konuda, herhangi bir anlaşma bulunmamaktadır.''

Günün Önemli Haberleri