Otomotiv piyasasının dev hedefi

Abone ol

Geçen yılı rekor ihracatla lider kapatan otomotiv sektörünün, 2007'de 17 milyar dolarlık ihracat hedeflediği bildirildi.

Uludağ Taşıt Araçları ve Yan Sanayi İhracatçıları Birliği (TAYSİB) Başkanı Erkut Özerman, yaptığı açıklamada, otomotiv sektörünün ihracat artışını istikrarlı şekilde sürdürdüğünü söyledi.

Özerman, 2006 yılında 15 milyar dolar civarında ihracat gerçekleştiren sektörün, Türkiye'nin ihracatının lokomotifi haline geldiğini ifade ederek, yıl sonu hedefinin 17 milyar dolar olarak belirlendiğini, bunun da temkinli ve makul bir tahmin olduğunu bildirdi.

HAFİF TİCARİ ARAÇLARIN İHRACATTAKİ AĞIRLIĞI ARTIYOR

Özerman, Ford Otosan, TOFAŞ ve Peugeot'nun mevcut projelerinin yanı sıra Toyota ve Hyundai'nin de hafif ticari araç segmentinde araç üretmek için planları olduğunu, ayrıca TOFAŞ'ın, ''Mini Cargo'' projesinin bulunduğunu anlatırken, bu segmentin ihracattaki ağırlığının giderek artacağına dikkat çekti.

ABD'nin, Ford Otosan'ın ürettiği ''Transit Connect''lerden ithal etmek isteğine de değinen Özerman, bunun gerçekleşmesi halinde, son derece büyük bir pazarı değerlendirme imkanının yakalanacağını dile getirdi. Özerman, otomotiv ihracatında büyük atılımlar yapmak için yeni ürünlerin ortaya konulması ya da yeni projelerin Türkiye'ye çekilmesi gerektiğini ifade ederek, ihracat amaçlı projelerin teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

Günün Önemli Haberleri