Otomobilinizin 5 yıllık borcu olabilir!

Abone ol

Otomobiliniz için 'borcu yoktur' yazısı almış olabilirsiniz ama bu borcunuz olmadığı manasına gelmiyor. Borçlar geriden geliyor!

Kurumlar arasındaki bürokratik işlemlerin faturası yine vatandaşa çıktı.
Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde vergi dairelerine 'çuvallar dolusu' trafik ceza tutanağı geldi.  Emniyet Genel Müdürlüğü ile Maliye Bakanlığı arasındaki koordinasyonsuzluk sebebiyle vergi cezaları katlanacak.

BORCU YOKTUR YAZISI ALINSA DAHİ BORÇLU OLABİLİRSİNİZ

Zaman gazetesinin haberine göre, trafik cezalarının sisteme üç dört yıl gecikmeyle girilmesi sebebiyle vergi dairesinden "borcu yoktur" yazısı alınsa dahi birkaç yıl sonra vergi borcu ortaya çıkabiliyor. Emniyet güçleri tarafından kesilen trafik cezaları çuvallarla ilgili vergi dairesine gönderildiği için sisteme girilmesi üç dört yıl gibi bir zaman alıyor.

BORCA GECİKME FAİZİ İŞLİYOR

Aradan geçen sürede vatandaş borcu olmadığına dair işlem yapmasına rağmen üç dört yıl sonra borcu gecikme faizi ile birlikte isteniyor. Bu kapsamda depolarda bekleyen yaklaşık üç milyon ceza faturası bulunuyor. Ortalama ceza 50 lira olarak hesaplandığında kamunun 150 milyon lirası depolarda bekliyor.

2005'TEN KALAN  BORÇ VAR

Trafik polisleri tarafından kesilen cezaların elektronik ortam yerine çuvalla vergi dairelerine gönderildiğine dikkat çeken Maliye'den üst düzey bir yetkili, "Bunlar bizim sistemimize el yordamı ile giriliyor. Gelen belgeleri günü gününe işlemek mümkün değil. 2005-2006 yıllarından kalma cezalar mevcut. Vatandaş bu cezalar sisteme işlenmediği için "borcu yoktur" yazısı alabiliyor. Ancak işlendikten sonra gecikme cezası ile birlikte her an katlanmış bir borç ile karşı karşıya kalabiliyor." diyor.

Çuvalla gelen evrakları ayrıştırmak için sadece İstanbul, Ankara ve İzmir'de bu iş için 200 civarında personel istihdam edilmiş durumda.

Günün Önemli Haberleri