Otel sahiplerine ağır suçlama

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, Uludağ'daki otel sahiplerini topa tuttu!

AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, ''Saltanat kuran bazı otel sahipleri, kendi çıkarları doğrultusunda Uludağ'da turizmin gelişmesini engelliyor'' dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanlığınca Barış Manço Kültür Merkezinde düzenlenen ''Muhtarlarla Değerlendirme Toplantısı''na katılan Çelik, iktidarları döneminde çıkarılan yasalardan bazıları ile Bursa'da gerçekleştirilen projelerin sunumunu yaptı.

Yoğun bir çalışma sonunda, Uludağ'da ilk yapılan oteller ile kayak tesislerinin bulunduğu ''Birinci Gelişim Bölgesi''ni, turizm bölgesi olarak geliştirilmesi amacıyla milli park sınırından çıkardıklarını hatırlatan Çelik, şunları söyledi: ''Saltanat kuran bazı otel sahipleri, kendi çıkarları doğrultusunda Uludağ'da turizmin gelişmesini engelliyor, aldığımız kararları geciktiriyorlar. En son Anıtlar Kurulu 'Birinci Gelişim Bölgesi'ni sit alanı ilan ederek, bir çivi çakılmasını bile yasakladı. Biz Bursa turizminin gelişmesi için çalışırken önümüze büyük zorluklar çıkarıyorlar ama biz tüm bu zorlukları zaman da alsa aşacağız.''

-''KIRMIZI SOKAK''-

Çelik, toplantı öncesi gazetecilerin, basında ''kırmızı sokak'' olarak yer alan müzikhol ve içkili restoranların belirli bir alanda toplanmasıyla ilgili sorularını yanıtladı. Osmangazi Belediyesi Elmasbahçeler Kültür Merkezinde dün ilçedeki muhtarların katılımıyla yapılan toplantıda, bazı mahalle muhtarlarının bölgelerinde gece saat 22.00'den sonra yürümenin ve sosyal hayatı sürdürmenin mümkün olmadığı doğrultusunda görüş bildirdiklerini belirten Çelik, şunları kaydetti:

''Biz de emniyet yetkililerine bu durumu ilettik. Neşter vurma gibi bir durum yok. Vatandaş 'Ben mahallemde sağlıklı yürüme imkanına sahip değilim' diyor. Bunun doğru olup olmadığı konusunda görevliler çalışmalarını sürdürüyor. Amacımız vatandaşı mutlu etmek. Vatandaşı rahatsız eden bir durum varsa, o iş yerlerinde gecesini geçirmek isteyen insanlara bir imkan tanınarak, herkesin huzur bulacağı demokratik bir ortam sağlamak gerekiyor.''

Günün Önemli Haberleri