ÖSYMyi dize getiren genç!
Abone olÖSYM sınavındaki oturma düzeninde değişiklik yapılmasına iten nedenlerin başında 1.90 lik gencin rolü büyük
ÖSYM'de oturma düzeni ve gürütlülü yerlerde sınav yapılmaması kararını vermeye iten kararın alınmasında 2004 yılında ÖSS'ye giren 1.90'lık Talha'nın rolü büyük...
2004te girdiği ÖSSde ilkokul öğrencilerinin sıralarına oturtulan 1.90lık Talha İmamoğlu zafer kazandı. İmamoğlunun açtığı dava sonucu, ÖSSde oturma sistemi değişiyor.
1.90lık boyuyla ilköğretim okulunda sınava giren ve sıralara sığmadığı gerekçesiyle YÖKten davacı olan Talha İmamoğlu, aynı mağduriyeti yaşayan onbinlerce öğrenci için de umut oldu. Talha İmamoğlu 2004de ÖSSye Eyüp Serdar Aksun İlköğretim Okulunda ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin oturduğu sıralarda girdi. İmamoğlu sınava girmeden önce İstanbul Üniversitesini hedefliyordu. Fakat bacağını zor sokabildiği minik sıralardaki 3 saatlik işkencesinin ardından ÖSS puanı, beklediğinden 40 puan eksik geldi. İstediği üniversiteyi tutturamayan Talha bir sene daha çalışarak ikinci kez ÖSSye girdi. Bir sene sonra girdiği sınavda ise hedeflediği İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesini kazandı. Şimdi İşletme Fakültesi birinci sınıf öğrencisi olan Talha 100 cmlik öğrencilerin oturduğu sıralar yüzünden en verimli çağında 1 sene kaybetti. Başarısızlığında sınavdaki oturma sisteminin etkili olduğunu belirten Talha, bu durumu diğer mağdur öğrenciler gibi normal kabul etmeyerek, ÖSYMyi mahkemeye verdi. Mahkeme sonuçlandı ve ÖSYM, sınav oturma düzenini değiştirme kararı aldı.
BİR YILIM KAYBOLDU
İmamoğlu şikâyetini şu sözlerle dile getirdi: Hayatımı belirleyecek bu sınavda çevre şartları çok önemli. Benim boyum 1,90. 3 saat boyunca ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin oturduğu sırada bacağım uyuşmuş, kamburum çıkmış vaziyette iki sene canla başla çalıştığım sınavın sorularını cevapladım. Sınavdan sonra 1 hafta yattım. Bu hadise bana bir yıl kaybettirdi. YÖK ve ÖSYM sınav yerlerinin fizikî şartlarını da düşünmek zorunda. Talha İmamoğlunun davası şu anda temyizde. Fakat davayı kazansa da kaybetse de kendini başarılı sayıyor.