ÖSYM yeniden yapılandırılıyor
Abone olMeclis'te ÖSYM'nin yeniden yapılandırılmasını öngören kanun teklifinin görüşmeleri sürüyor.
TBMM Genel Kurulunda, ÖSYM'nin yeniden
yapılandırılmasını öngören kanun teklifinin görüşmeleri
sürüyor.
Milletvekilleri, ''temel'' kanun olarak iki bölüm halinde görüşülen teklifin 1. bölümünde yer alan maddelerle ilgili verdikleri önergeler hakkında söz aldı.
CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, teklifle, ÖSYM'nin, geniş yetkilerle donatılmış bir kurum haline getirildiğini, kadrolaşmanın önünün açıldığını söyledi. Yıldız, ÖSYM'nin son dönemde şeffaflıktan uzaklaşmaya başladığını, YÖK'ün kapalı tavrının, ÖSYM tarafından da benimsendiğini öne sürdü.
CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel, ''YÖK'ten yakınan, kaldırılmasını savunan AKP değil miydi? YÖK, ne zaman belli zihniyetteki kişilerce yönetilmeye başlandı, eleştiriler de sona erdi'' dedi.
CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal, teklifte öngörülenin
aksine, ÖSYM'nin mal ve hizmet alımının Kamu İhale Kanunu kapsamına
alınmasını istedi.
CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, teklifle, ÖSYM'nin, olağanüstü yetkilerde donatıldığını, kadrolarının yeniden oluşturulduğunu, Kamu İhale Kanunu'nun dışına çıkarıldığını belirterek, ''Bu tam bir kadrolaşma, denetimden kaçma'' diye konuştu.
MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş, 7 kişiden oluşan ÖSYM Yönetim Kurulunun 9'a çıkarılmasını önerdi.
Genel Kurulda, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ve arkadaşlarının imzasıyla verilen, sınavlarda görev yapacak personele yapılan ödemelerle ilgili önerge kabul edildi.
Önergeyle, personelin ayda 60 saati geçmemek üzere mesai yapabileceğine ilişkin fıkra, tekliften çıkarıldı.
Ayrıca başkan ve başkan yardımcıları, kadroları karşılık gösterilerek çalıştırılanlar ile ilgili hüküm gereğince görevlendirilenlere sınav ücreti ödenmeyecek.