ÖSYM eleman alıyor işte başvuru şartları

Abone ol

ÖSYM uzman personel alımı yapacak. Peki hangi uzmanlık alanlarında personel alınacak ve giriş sınavı tarihleri ile başvuru şartları neler?

ÖSYM sözleşmeli yerli uzman personel alacak bunun için gerekli şartları ve sınavda yöneltilecek soruların alanlarını açıkladı. ÖSYM yerli uzman personeli için 17 kadro kişi alacak. Giriş sınavı, sözlü usulü ile 21 Temmuz 2015'te Ankara’da yapılacak. Aynı gün bitmemesi durumunda takip eden günlerde sınava devam edilecek.

Sınava katılmaya hak kazanan adaylara sınavın yapılacağı adres ve sınav saatleri, ÖSYM'nin internet sayfasında ilan edilecek. Adaylar için ayrıca sınava giriş belgesi düzenlenmeyecek. Sözlü sınavda 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan adaylardan, en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere, atama yapılacak pozisyon sayısı kadar kazananların listesi belirlenecek.

SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI

A) GENEL ŞARTLAR:

a) Yükseköğretim kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren yukarıda ayrıntısı yer alan bölümünden veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olmak.

b) İngilizce yabancı dilini, Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından yukarıdaki tabloda belirtilen düzeylerde veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir seviyede bildiğini belgelemek.

c) Başkanlığın görev alanı ile ilgili konularda bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

B) ÖZEL ŞARTLAR:

a) Türk Vatandaşı olmak,

b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

c) 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

ç) Askerlikle ilişiği bulunmamak,

d) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

II- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

a) Başkanlık internet sayfasından temin edilecek sınav başvuru formu,

b) Yükseköğrenim diploması ya da geçici mezuniyet belgesinin aslı veya Başkanlık tarafından onaylı örneği,

c) KPDS, YDS veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan sınavlardan yukarıdaki tabloda belirtilen düzeyde puan durumunu gösterir sonuç belgesi,

ç) T.C. kimlik numarası beyanı,

d) Sabıka kaydına ilişkin yazılı beyanı,

e) Sağlık açısından görevini devamlı yapmasına engel bir durumu olmadığına ilişkin yazılı beyanı,

f) Erkek adaylar için askerlikle ilişiğinin olmadığına dair yazılı beyanı,

g) Başkanlığın görev alanı ile ilgili konularda bilgi ve tecrübe sahibi olduğuna dair belge ibraz edenler (yüksek lisans ve/veya doktora diploması, bu alanda görev yapan resmi veya özel kuruluşlardan alınacak hizmet belgesi, katılım sertifikası vb.) sözlü sınavda öncelikle değerlendirilir.

III- BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ:

Başvurular bu ilanın yayımlandığı tarihten başlamak üzere 03/07/2015 tarihi mesai bitiminde sona erecektir. Adayların sınava katılabilmesi için Sınav Başvuru Formunu elektronik ortamda eksiksiz olarak doldurduktan sonra, formun çıktısını imzalamak suretiyle yukarıda belirtilen belgelerle birlikte, Başkanlığımızın İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 06800 Bilkent/Ankara adresine şahsen veya posta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve ilânda belirtilen süre içerisinde yapılmayan başvurular dikkate alınmaz.

Başvurusu kabul edilen adayların listesi, sınav yeri ve tarihi son başvuru gününü takip eden beş işgünü içerisinde, Başkanlığın internet sitesinde ilan edilir. Adaylar ilan edilen tarih ve saatte sözlü sınava tabi tutulacaklardır.

IV- SINAV KONULARI:

Sözlü sınav adayların;

a) Aşağıdaki tabloda yer alan öğrenim dallarına ilişkin bilgi düzeyi,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d) Genel yetenek ve genel kültürü,

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, yönlerinden değerlendirilerek gerçekleştirilir. Cevaplar (a) bendi için 50 puan, diğer bentlerde belirtilen ölçütlerin her biri için 10’ar puan üzerinden değerlendirilir. Sözlü sınavda başarılı olmak için en az 70 puan alınması gerekir.

Günün Önemli Haberleri