Osmanlı evlerinde Ramazan molaları

Abone ol

GOP Belediyesi’nin, Türkiye’de bir ilk olarak başlattığı Gönül Sofrası bu kez Barbaros Hayrettin Paşa’da yaklaşık iki bin kişiyi bir araya getirdi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin Merkez Camii önü ile Belediye bahçesinde kurduğu eski Osmanlı evlerini andıran alışveriş standlarına vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

Bir renk cümbüşü içinde ışıl ışıl yanan standlarda pamuk helvacıdan, kumpire, köfte ekmekten hediyelik eşyaya, nostaljik fotoğrafçıdan baharat ve lokumcuya kadar hemen her ürünün satışı gerçekleşirken her iki alan Ramazan’da her akşam adeta şenlik alanına dönüyor.

Sahura kadar açık olan standlardan alışveriş yapan vatandaşlar satılan ürünlerin bu kutsal ay nedeniyle önemli oranda indirimli olduğunu belirtiyorlar.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, eski Ramazan Kültürünü bir nebzede olsun hatırlatmak için yaptırdığımız Osmanlı evlerini andıran bu satış standlarında ilçede yaşayan vatandaşlarında kaynaşma olanağı bulduğunu vurgulayarak, “Her gün bir başka mahallemizde kurulu gönül sofralarımızda vatandaşlarımızla birlik ve beraberlik içinde bu şükür ve paylaşma ayını kutlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz’’ dedi.

GÖNÜL SOFRALARINDA BİNLERCE YÜREK

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla düzenlediği açık hava Gönül Sofrası dün de Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesinde Belediye Hizmet Binası önünde kuruldu. İftar öncesi ve sonrası tasavvuf müziğinden örneklerin sergilendiği etkinlikler çocuklara yönelik Karagöz ve Hacivat gösterisiyle sürdü.

Huzur dolu bir gecenin yaşandığı iftara katılan vatandaşlar belediyenin organizasyonlarından mutluluk duyduklarını belirttiler. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin bundan üç yıl önce ilk kez başlattığı açık hava Gönül Sofraları Ramazan ayı süresince ilçenin tüm mahallelerini kapsayacak şekilde sürdürülecek.

Günün Önemli Haberleri