Oscara sayılı saatler!

Abone ol

Akademiden 6 bin kişi oy kulandı. Günler öncesi başlayan hazırlıklar tamamlandı ve Oscar'a saatler kaldı!

Amerikan Film Akademisi'nin 6 bin üyesi oylarını verdi. Sayım işlemi tamamlandı. Kazananların adları zarflara yazılarak mühürlenip gizli bir kasaya kaldırıldı. Ancak artık zarfların kasadan çıkma vakti geldi. Çünkü sinema dünyasının en prestijli ödülleri olarak kabul edilen Oscarlar bu sabaha karşı 03.00'te Kodak Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle sahiplerini bulacak. 3.5 saat sürecek törene saatler kala heyecan da doruğa çıktı. Aslında gecenin heyecanı aylar öncesinde başladı. Hollywood ünlüleri sırf bu gece için milyon dolarlar ödeyerek yeni elbiseler hazırlattı. Botoks, havyar kürü ve 1.5 milyon dolarlık elmas masajlarıyla geceye hazırlandı.

Ünlüler geçiti
Gecenin heyecanı saat 01.00'de geleneksel kırmızı halı geçitiyle başlayacak. Ünlü yıldızlar 10 metre genişliğinde, 150 metre uzunluğundaki kırmızı halıda hayranlarını selamladıktan sonra objektiflere poz verecek. Saatler 03.00'ü gösterdiğinde ödüllerin dağıtılmasına geçilecek. Törenin ana sunuculuğunu bu yıl, ABD'li komedi şovu sunucusu ve aktör Jon Stewart üstlenecek. Jennifer Aniston, Jennifer Lopez, Clint Eastwood, Tom Hanks, Nicole Kidman Hillary Swank, Keanu Reeves gibi ünlü simlerde konuk sunuculuk yapacak.

120 bin dolarlık teselli
Sunucular ve kaybeden adaylar sponsorlardan 120 bin dolarlık hediyeler kazanacak. Elmaslı sutyenlerden, Hawaii tatiline, cep telefonlarından estetiği kadar birçok hediye "teselli" olacak. Oscarlar'ın dağıtılması fikri 1927 yılına dayanıyor. California eyaletinde 1927 yılında kurulan Akademi, 11 Mayıs'ta sanatçılara ödül verilmesini kararlaştırdı.

Oscar hasılatı artırıyor
George Stanley adlı heykeltıraş tarafından 1928'de taslağı yapılan heykelin adı, Akademi'nin sekreterinin "Oscar Amca'ma ne kadar çok benziyor" demesiyle Oscar olarak kaldı. Oscar filmlerin gişe hasılatını yüzde 40 artıyor. Tören 10 bin kişiye iş olanağı ve bölgeye de 100 milyon dolar gelir sağlıyor. Sonuçları ise önceden sadece iki görevli biliyor: Oyları sayan Rick Ross ve Brad Oltmanns... Bizim gibi sonuçları bilmeyenlere de uykusuz kalıp bu muhteşem geceye televizyon başından ortak olmak düşüyor...!

Günün Önemli Haberleri