Ormanın büyük korkusu

Abone ol

Beşiktaş Kulübü Eski Başkan Adayı Fikret Orman, siyah-beyazlı kulübün yönetimini ağır şekilde eleştirdi

Beşiktaş Kulübü Eski Başkan Adayı Fikret Orman, siyah-beyazlı kulübün mevcut yönetimine ağır eleştiriler yöneltirken, mali konuda Galatasaray'ın durumuna düşülebileceği uyarısında bulundu.

Fikret Orman, katıldığı bir programda, Beşiktaş'ta Yıldırım Demirören yönetimini "plan ve proje yoksunu" olmakla itham ederek, "Çözüm çok basit. Hemen istifa etsinler ve genel kurula gidilsin. Yeni yönetimin dahi durumu düzeltmek için 2-3 yıllık bir sürece ihtiyacı olacaktır" diye konuştu.

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu'na taraftarların artık güveni kalmadığını savunan Orman, "Böyle büyük camialar itibar ve güvenle yönetilir. (Gitmeyeceğim) demekle bir şey elde edemezsiniz" dedi.

Fikret Orman, Beşiktaş Kulübü Başkanlığı için ısrarcı olmayacağını ve asıl isteğinin kulübün menfaatleri olduğunu da kaydederek, şunları söyledi:

"Bağış yapacak ve bu ortamdan çıkmak için planı, programı olan birileri çıksın, kamuoyu inansın, ben destek olurum. Eğer böyle birileri çıkmazsa da (Ben buradayım. Bunun altından kalkarım, ekibimle ve zihniyetimle bu sıkıntıları çözebilirim) diyorum. Ama gelinen noktanın ne olduğu belli değil. 3 ay önce daha iyiydi. Recep Sami Yazıcı, Zafer Yıldırım, Turgay Ciner, Hüsnü Özyeğin ve Tuncay Özilhan'ın isimleri başkan adaylığı için geçiyor. Bu insanların sözleri camiada itibar görür."

Yönetimin açıkladığı 43 milyon dolarlık borç rakamının inandırıcı olmadığını söyleyen Orman, siyah-beyazlı kulübün borçlarının 3 basamaklı hale geldiğini savundu.

Fikret Orman, Beşiktaş'ın mali konularda Galatasaray'ın yaşadığı sıkıntıları çekme yolunda ilerlediğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Bu işlerin altından kalkmak şu an mümkün. Açık söyleyeyim, bu yönetim bir transfer dönemi daha geçirirse, artık çok geç olur ve Galatasaray'ın durumuna çok hızlı bir şekilde gelinir. Galatasaray Riva'yı, Beşiktaş ise Fulya'yı satmaya çalışıyor. Bu zihniyetle yakında Akaretler'i konuşacağız. Kısa vadede Beşiktaş için 50 milyon dolar lazım. Bu rakam da ancak rahat nefes aldırabilir."

Ayrıca, başkan olması halinde teknik direktör Jean Tigana'yı karşısına alıp, en az 2-3 yıllık bir program üzerinde uzlaşacağını kaydeden Fikret Orman, "Eğer uzlaşırsak da sözleşmesini 2-3 yıl uzatırdım. Derse ki ben 1 sene daha çalışmak istiyorum, ben 1 sene çalışmam onunla" diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri