Ordulu öğrenciler memnun değil

Abone ol

Ordu'da öğrencilere yönelik yapılan memnuniyet anketinde her iki öğrenciden birinin eğitim gördüğü okuldan memnun olmadığı ortaya çıktı.

Ordu'da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Başarı İçin Ele Projesi' kapsamında yapılan öğrenci memnuniyeti anketi tamamlandı.

Okullarda verilen formlar ve internet ortamında gerçekleştirilen, 15 kategori altında 50 sorunun bulunduğu ankete, ilköğretim okullarının 6, 7, 8. sınıf öğrencileriyle ortaöğretim okullarının 9, 10, 11, 12. sınıf öğrencileri katıldı. Öğrencilere, ulaşılabilirlik ve iletişim, dilek, öneri ve şikayetler, güvenilirlik, ders arası, okulun fiziki ortamı, okulun kantin varsa yemekhane ve yatakhane durumları, sosyal, kültürel ve spor etkinlikleri katılımlar gibi ana başlıklarda sorular soruldu. Sorular arasında öğretmenlerden dayak, hakaret gibi onur kırıcı davranış görülüp görülmediği, kantinde satılan ürünlerin pahalı olup olmadığına gibi birçok soru yer aldı.

4 ÖĞRENCİDEN 17İ OKULUNU BEĞENMİYOR

İnternet üzerinden ve okullarda rehber öğretmen gözetiminde yapılan ankette ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Yapılan ankette en ilginç sonuç 'Tercih şansım olsa yine bu okulu seçerdim' başlığında yaşandı. İlköğretim öğrencilerine yöneltilen, 'Tekrar aynı okulda okur musunuz?' sorusuna verilen cevaplara bakıldığında, yaklaşık 4 öğrenciden biri olumsuz yanıt vererek, okulunu beğenmediğini, aynı okulda okumak istemediğini dile getirdi. Aynı soruya cevap veren ortaöğretim öğrencilerine bakıldığında, yüzde 41.9 oran ile öğrencilerin yarısı yani her iki öğrenciden biri olumsuz yanıt vererek, okulunu beğenmediğini, aynı okulda okumak istemediğini belirtti.

Ankette çıkan sonuçlara göre Milli Eğitim Müdürlüğü yapılması gerekenler konusunda bir çalışma yürüttü. Buna göre yapılması gerekenler arasında ilköğretim 8. sınıflar ile özellikle 7. sınıflarda öğrencilerin ilgi ve yetenekleri konusunda öğrenci ve velinin doğru bilgilendirilerek ortaöğretimde mutlu ve başarılı olacağı bir okula gitmesinin olanakları oluşturulmasına karar verildi. Ayrıca 9. sınıf öğrencilerine yönelik alan seçimleriyle ilgili bilgilendirme, mülakat ve anket çalışmaları yapılarak 9. sınıf ders yılı sonunda öğrencilerin kendileri için doğru alanları seçmelerine olanak sağlanmasına karar verildi. Bu süre içerisinde velilerin de öğrencisinin gerçek durumu ile ilgili bilgi sahibi olmaları sağlanması gerektiği belirtildi.

TENEFFÜS SÜRESİ AZ

Ayrıca ankette ilköğretim öğrencilerinin okul müdürüne ulaşamama oranı kararsızlarla beraber yüzde 22.7 çıkarken bu oran ortaöğretimde ise yüzde 36.1 olarak belirlendi. Yine en çarpıcı anket sonuçlarından biri dersler arası sürede yaşandı. Teneffüs süresi memnuniyetsizlik ilköğretimde yüzde 22 iken, ortaöğretimde yüzde 45'lerde memnuniyetsiz ve yetersizlik ortaya çıktı.

İlköğretim öğrencilerinin sosyal uyumu ve çevreye bağımlılığı, teneffüs süresinin kısa olması konusunda herhangi bir rahatsızlık oluşturmaz iken, teneffüslerde öğretmenlerini bulamama oranının yüzde 5'lerde olduğu bunu görüldü. Okul fiziki ortamlarından duyulan memnuniyetsizlik ilköğretim okullarında yüzde 25.3 olarak gerçekleşirken, kentlerde ise bu oran ilköğretim okulları için yüzde 29.4 olarak ortaya çıktı.

Ortaöğretimdeki memnuniyetsizlik ortalaması yüzde 31.9 iken, kentte ise bu oran yüzde 32.1 olarak gerçekleşti. 'Okulda milli ve manevi değerlerimiz benimsetilmektedir' ifadesinin gerçekçi olmadığını düşünenlerin oranı ilköğretimde yüzde 7.1, ortaöğretimde ise yüzde 10.6 olarak belirlendi. İlköğretim öğrencileri 'Ödüllendirme ve cezalandırmalarda tarafsız ve adil davranılır' sorusuna yüzde 15 oranında olumsuz cevap verirken, bu oran ortaöğretim öğrencilerinde yüzde 25.4 olarak belirlendi. Bu oran kız öğrencilerde yüzde 23.9, erkek öğrencileri bakıldığında yüzde 27 olarak ortaya çıktı.

Günün Önemli Haberleri