Ordu'da okul servisi denetimi

Abone ol

Ordu Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun Resmi servislerde ne arıyorsak özel servislerde de onu arayacağız" dedi.

Ordu Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, il genelinde bu zamana kadar taşımalı eğitim yaptıkları 24 bin öğrenciden tek bir öğrencinin burnunun dahi kanamadığını belirterek, "Resmi servislerde ne arıyorsak özel servislerde de onu arayacağız" dedi.


Yılmaz Uzun yaptığı açıklamada, özellikle son dönemde öğrenci servislerinde yaşanan kazaların artışıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İl genelinde taşımalı eğitimle 24 binin üzerinde öğrenci taşıdıklarını ifade eden Yılmaz, "Bunu yaparken bakanlığın aldığı ve bizim uygulamaya koyduğumuz bir takım kurallar var. Mesele görevinde ihmalkar davranan sürücülere 3 yevmiye ceza veriliyor. Tekrarı halinde 6 ve 9 yevmiye çıkıyor. Bunlar bir takım tecrübelerin sonucu alınmış tedbirlerdir. Bu zamana kadar taşıdığımız 24 binin üzerindeki öğrenciden, bir tekin bile burnu dahi kanamamıştır" dedi.


Özel servisler konusunda ciddi manada denetim yükleri bulunmadığını dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, "Bizim özel servislerden ciddi bir sıkıntımız var. Ortaöğretim servisleri konusunda bize ciddi bir manada denetim yükü getirilmemiş. Ancak bu konuda biz valilik ve emniyetle görüşmeler yaptık. Bu yıl bununla ilgili bir ciddi bir çalışma içinde olacağız. Yani resmi servislerde ne arıyorsak özel servislerde de onu arayacağız. Ordu'da yerel basın bizim söylediğimizi söylediğimiz gibi aktarırken ulusal basın biraz olayları çarpıttı. Biz 'özel servislerinde artık özel bir denetime tabi tutulması zamanı geldi' dedik. Ancak bu ifadenin başından 'özel' kelimesi alındı. Konu tamamen farklı yere çekildi" diye konuştu.


Daha önce uygulamaya koymayı planladıkları araç takip sistemden gelen tepkiler üzerine vazgeçildiğini açıklayan Uzun,"Burada uygulayacağımız sistem araç takip sistemidir. Bunu geçen yıl yapmak istedik. Ancak denetlenmek kimsenin işine gelen bir şey değildir. Şoför esnafımız itiraz etti. Ufak çaplı da olsa itirazlar ve boykotlar yaptılar. Bu konuda dönemin Ordu Valisi Ali Kaban'ın talimatıyla olur almıştık. Daha sonra vazgeçtik. Bu sistem muhakkak yaygınlaşacak. Başka türlü altından kalkmamız mümkün değildir. Bu sistem ile servislerin gelip gelmediği, hızı, başka yolcu alıp almadığı, zamanında gelip gelmediği kontrol altında tutuyor. Bu sistem bugün değilse yarın uygulamaya konulacak. Bu sistemden vazgeçilmesi mümkün değildir" şeklinde konuştu.


Öğrenci servislerinde uygulanması zorunlu kurallar ve bu konudaki kendi düşüncelerini aktaran Uzun,"Servis şoförlerinin en az 5 yıl ehliyeti olacak. Hemen ehliyeti alıp direksiyon başına geçmesi diye bir şey olamaz. Bence öğrenci servis şoförünün çocuk sahibi olması lazım. Çocuğun ne olduğunu bilmesi lazım. Servislerde yüksek sesle müzik çalınması, öğrencilere bağırıp çağırılması yasak. Sigara içilmesi ve laubali konuşmak yasak. Biz resmi servislerimizle ilgili yılda 2 defa seminer düzenliyoruz. Bu seminerde de esnafımızın nelere uyması konusunda tartışıyoruz. Şoförümüz bazen diyor ki 'kavga eden çocuğu dövmeyeyim mi?', 'Bunu yapacaksan bu işi yapmayacaksın' diyoruz" ifadelerini kullandı.

Günün Önemli Haberleri