Onlara münasip cevaplarını verdik
Abone olBaşmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa temaslarında hastalıklı zihniyetlere münasip bir dille cevap verildiğini açıkladı.
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Antalya’da katıldığı ’Resort Turizm Kongresi’nde, kısa süre önce Prag’da ardından Bürüksel’de temaslarda bulunduğunu anlattı.
AB Bakanı Bağış, "Oralarda 4 günlük seyahatimizde Türkiye’nin yaktığı umut ışığının insanları nasıl aydınlattığını gördük. Türkiye’ye bakışların nasıl değiştiğini gördük. Evet, bazı hastalıklı zihniyetlerle de karşılaştık. Ama onlara da münasip cevaplarını verdik" dedi.
Bağış, Antalya’da katıldığı ’Resort Turizm Kongresi’nde, "Bizim demokrasi anlayışımız da siz turizmciler gibi ’Herşey dahil’ üzerine kurulu. Turizmde olduğu gibi demokraside de milletimize bütün fırsatları aynı paket içinde sunmaya çalışıyoruz" dedi.
Antalya’da, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) yayın organı turizm ve seyahat endüstrisi dergisi ’Resort’ tarafından düzenlenen Resort Turizm Kongresi’nin açılış oturumuna katılan Bağış, Türkiye’nin siyasi ve demokratik istikrarın en önemli semerelerini, meyvelerini turizm sektöründe de yediğini söyledi.
"MÜNASİP CEVABI VERDİK"
Son 9 yıl içerisinde Türkiye her geçen gün demokratikleşip, şeffaflaştıkça, kalkındıkça herkesin kazandığını belirten Bağış, kısa süre önce Prag’da ardından Bürüksel’de temaslarda bulunduğunu anlattı. AB Bakanı Bağış, "Oralarda 4 günlük seyahatimizde Türkiye’nin yaktığı umut ışığının insanları nasıl aydınlattığını gördük. Türkiye’ye bakışların nasıl değiştiğini gördük. Evet, bazı hastalıklı zihniyetlerle de karşılaştık. Ama onlara da münasip cevaplarını verdik" dedi.
Türkiye’nin, geçmiş 10 yıl içinde sunduğu ’İçine kapanık fotoğrafı’ geride bırakarak bugün kısa süre içerisinde yapılan demokratikleşme hamleleriye ilgi odağı haline geldiğini kaydeden AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, şöyle devam etti:
"İçeride güçlü bir siyasi irade ile sağladığımız istikrar ve güven ortamı, çok şükür, Türkiye’ye yatırımı da turizm açısından da, konuklarımızı da getirme konusunda bize çok önemli bir platform sağladı. Bizim demokrasi anlayışımız da aynı siz turizmciler gibi herşey dahil üzerine kurulu. Turizmde olduğu gibi demokraside de millete bütün fırsatları aynı paket içinde sunmaya çalıştık. Bu ülkenin hiçbir vatandaşı arasında ayrım yapmamaya çalışıyoruz. Doğulusu- batılısı, kadını- erkeği, genci- yaşlısı, Kürd’ü, Çerkezi, Lazı, Abazası, Boşnağı hiçbir ayrım yamadan bu ülkenin her bir vatandaşının anayasal haklarından sonuna kadar yararlanması için çalışıp çabalıyoruz. Bunun neticesinde de Türkiye her açıdan farklı bir noktaya geldi."
Türkiye’nin AB’ye ilk başvurduğu yıllarda 1959 yılında Türkiye’ye gelen turist sayısının 198 bin 841 olduğu halde bu rakamın 30 milyona yaklaştığını belirten Başmüzakereci Bağış, Türkiye’nin yıllık turizm gelirinin 9 milyon dolar şu anda yılda 30 milyar dolara yükseldiğini kaydetti.