Onarım bitti sıra zıplamada

Abone ol

MÜSİAD Genel Başkanı Bolat, Türkiye'nin zıplama dönemine girdiğini söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, ''2001'de enkaz haline gelmiş ekonomik yapı, siyasi istikrarsızlık ve sosyal kaos ortamından sonra 2007'de onarım geçiren Türkiye, artık atılım yapma ve zıplama dönemine girmiştir'' dedi.

Bolat, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde MÜSİAD Şubesi tarafından düzenlenen, ''Basın, Yayın, Ambalaj ve Reklam Sektörü Kurulu Genişletilmiş İstişare Toplantısı''nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin gündeme gelmesi ile birlikte son 5 ayda ülkede belirsizlik süreci yaşandığını, adaletler noktasında dayatmalar yapıldığını ve gerilimin had safhaya çıkarıldığını savundu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin huzurlu ve başarılı şekilde tamamlandığını, TBMM'deki tüm milletvekillerine teşekkür ettiklerini anlatan Bolat, şöyle konuştu: ''Bu yıl kolay geçmedi.

Gerek Cumhurbaşkanlığı, gerekse genel seçimler nedeniyle kritik, siyasetin ekonomiyi gölgede bıraktığı önemli bir yıl oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimleri tamamlanmıştır. Bu konuda halen çeşitli gerilim ve boykot çabaları son derece anlamsızdır. Halk tarafından da tasvip görmemektedir. Artık siyasi gündem geride kalmalı, Türkiye yoluna devam etmelidir.

2001'de enkaz haline gelmiş ekonomik yapı, siyasi istikrarsızlık ve sosyal kaos ortamından sonra 2007'de onarım geçiren Türkiye, artık atılım yapma ve zıplama dönemine girmiştir. Yanlışları, eksikleri ortaya koyalım, ama huzuru ve istikrarı kimse bozmasın. İstikrarsızlık, sadece bundan nemalanan siyasette çok az bir çevreye, rant kesimine ve dış güçlere fayda sağlar. Halkı üzer, ülkeye de zarar getirir.''

''ATAĞA KALKMA DÖNEMİ''

Ekonomide atılım yapılacağı, sosyal meselelerin çözüleceği, demokratikleşme sürecinin, özgürlüklerin genişletileceği, dışa açılımın hızlandırılacağı ve özel sektör gibi kamunun da kendisini reform edeceği döneme girildiğini vurgulayan Bolat, şöyle dedi:

''Türkiye'de, işletmelerin sektörler ve bölgeler düzeyinde yeniden yapılanma, atağa kalkma, zenginleşme çabalarının yoğunlaşacağı bir döneme girildi. Hükümete yol haritası olabilecek şekilde hazırladığımız 2007 raporlarımızı Başbakan yardımcıları ile ekonomiyle ilgili bakanlıklarımıza vereceğiz. Sayın Başbakandan da randevu alarak kendisine ileteceğiz. İşletmeler, sektörler ve bölgeler düzeyinde yeniden yapılanma, atağa kalkma, zenginleşme çabalarının yoğunlaşacağı bir dönemdeyiz.

Burada firmalara da kendilerini yeniden yapılanma sürecine uydurmaları için büyük görevler düşüyor. Her şeyi yapmak için finans gerekli. Para çok olsa da yönetmesinin bilmemek elimizi yakar. Çünkü elde duran sıcak para el yakar. Para yönetmek de en az üretim, pazarlama kadar önemlidir.'' Toplantıya, Gülüç Belde Belediye Başkanı Aydın Güngör, MÜSİAD Ereğli Şube Başkanı Yusuf Karaoğlu, MÜSİAD üyeleri ve ilçe dışından gelen iş adamları katıldı.

Günün Önemli Haberleri