Ona Meclis de tepkili

Abone ol

''O Şimdi Hanımefendi'' Meclis'in de tepkisini çekti. Börü, "Araştırma Komisyonu" kurulmasını istedi.

AK Parti Adana Milletvekili Ayhan Zeynep Tekin Börü, erkeklerin bir eve kapatılıp kadın gibi yaşadığı para ödüllü yarışmalar başta olmak üzere, topluma zarar vereceğini düşündükleri tüm dizi ve programların incelenmesi için TBMM bünyesinde ''Araştırma Komisyonu'' kurulması konusundaki önerisini partisinin grup başkanlığına sundu.

Börü, yaptığı açıklamada, son dönemlerde sorumlu yayıncılık anlayışından uzak hazırlandığını düşündüğü programlara toplumun tepkisinin son derece büyük olduğunu, verdiği mücadeleye Meclis'teki çok sayıda erkek milletvekilinden de destek geldiğini söyledi.

Araştırma Komisyonu kurulması yönündeki önerisiyle ilgili dilekçeyi, görüştüğü hiçbir milletvekilinin geri çevirmediğini ifade eden Börü, ''Arkadaşlarım da beni kutluyorlar. Çünkü bu toplumsal bir konu ve herkesin duyarlı olması gerekiyor'' dedi. Börü, 29 milletvekilinin imzasını taşıyan dilekçesinde, sadece ''O Şimdi Hanımefendi'' adlı yarışmaya değil, çocuk, genç, kadın ve erkekleri, kısaca toplumun tüm kesimlerinin ruh halini olumsuz etkileyecek tüm programlara dikkati çektiğini belirtti.

Börü, dilekçesinde, ''TV'de yayınlanan bazı dizi, yarışma ve kadın programlarının toplumun ruh sağlığı üzerindeki etkilerini araştırmak ve bu konuda alınması gereken önemlerin belirlenmesi amacıyla Anayasa'nın 98'nci, iç tüzüğün 104'üncü maddesine göre Meclis araştırması yapılması''nı istedi.

İnternethaber okuyucu yorumlarını okumak için tıklayınız

















Günün Önemli Haberleri