Öldürün talimatı Kandil'den geldi!

Abone ol

Gazeteci Mehmet Metiner'e suikast düzenleyeceği iddiasıyla gözaltına alınan Kudbettin Güllü tutuklandı...

Gazeteci-yazar Mehmet Metiner'e yönelik suikast hazırlığında olduğu öne sürülen ve 11 Şubat'ta İstanbul Terörle Mücadele ekipleri tarafından son anda gözaltına alınan Kudbettin Güllü, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Metiner'e suikast talimatını verdiği ve PKK'nin yöneticilerinden olduğu iddia edilen 'Sarı Cihan' kodlu şahıs ise aranıyor.

İfadesinde Sarı Cihan ile Beyoğlu'nda bir partinin binasında görüştüklerini söyleyen Güllü, bu kişinin kendisine Kandil'i ima ederek "Arkadaşlar öyle istiyor" dediğini ve Star gazetesi yazarı Metiner'i öldürmesini istediğini belirtti. Güllü, Sarı Cihan'ı fotoğraflarından da teşhis etti.

Güllü'yü bir süredir takip eden polis, adı geçen şahsın Mehmet Metiner'i öldürmek için eylem hazırlığında olduğunu saptamış ve şüpheliyi eylem yapmadan gözaltına almıştı. Güllü, polisteki ilk ifadesinde Metiner'i öldürmeyi düşündüğünü, hatta bunun için Kanal 24'ün önünde iki kez keşif de yaptığını ancak bundan son anda pişmanlık duyarak vazgeçtiğini söyledi. Güllü'nün kırsalda bomba ve süikast eğitimi aldığı da iddia ediliyor. Polis, 7.65 çapındaki suikast silahını Güllü'nün tarif ettiği adreste bulmuştu. Güllü ifadesinde "Demokratik Yurtsever Gençlik'te faaliyet gösteren Sarı Cihan kodlu şahıs tarafından PKK örgütünün talimatları doğrultusunda Mehmet Metiner'i vurmam için bana yapılan teklifi her ne kadar kabul etmiş ve bu eylemi gerçekleştirmek için keşif yapmış olsam da kendi özgür irademle bu eylemi gerçekleştirmekten vazgeçtim" dedi.

Günün Önemli Haberleri