Olay hoca kendini savundu

Abone ol

Kemalizm ile ilgili getirdiği eleştirilerle büyük tepki alan olay hoca kendini savundu.

İzmir'de AK Parti'nin düzenlediği bir panele katılan Gaiz Üniversitesi öğretim üyesi Atilla Yayla Kanal D'de Mehmet Ali Birand'ın sunduğu 32. Gün programında kendini savundu.

Programa hastaneden gelerek katılan Yayla için doktor ve 2 hemşire kapıda beklerken, Gazi Üniversitesi'nin Atilla Yayla'nın Ankara dışına çıkışını da yasaklağı açıklandı. 

Yayla yaptığı açıklamada "medya linci ile karşı karşıya olduğunu söyleyerek "AB ile ilgili fikirlerini açıkladığı panelde Türkiye'nin 1925-35 yılları arasında ileriye gitmediğini iddiasında bulunduğunu ve AB'ye girme sürecinde Avrupalılar'ın Türkiye'ye geldiğinde "bu adamın" heykel ve resimlerinin neden er yerde olacağını ifadesini kullandığı ifade etti.

Yayla konuşmasında "bu adam" ifadesini kullanıp kullanmadığından emin olmadığını eğer bu ifadem nedeniyle insanları incittiysem üzgünüm" dedi. Paneldeki konuşmasında Kemalizm ile ilgili getirdiği eleştirilerin de arkasında olduğunu sözlerine ekledi.

Provokatör olduğu ve bu sözleri özellikle söylediği iddialarına da cevap veren olay hoca " provakasyonun bana yapıldığı inancındayım" diye yanıt verdi. 


Günün Önemli Haberleri