Olay adamın 2nci mektubu

Abone ol

Ziyaret defterinde Başbakan Erdoğan'a ağır ifadeler kullanan Fethi Dördüncü'nün bu ilk yazısı değil.

Atatürk’ün Selanik’teki evinde bulunan anı defterine AK Parti aleyhinde ağır ifadeler kullanan Fethi Dördüncü, Başbakan Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a hakaretten 2 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Davanın nedeni Dördüncü’nün Göztepe Parkı’na cami yapılması tartışmaları sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiği mektuptaki ağır hakaretler. Cumhuriyet Savcısı Ali Çelebi tarafından hazırlanan iddianamede Dördüncü’nün Topbaş’la ilgili şu ifadeleri kullandığı belirtiliyor: “Anakent Belediye Başkanı Kadir Topbaş kalkmış bayram değil seyran değil insanların biraz nefes alması için dinlendikleri Göztepe Parkı’na cami yapmaya kalkıyor. Beş on kişinin birbirinin (...) koklasın diye cami yapacağınıza hastane ve okullar yapın. Taksim’e cami yaptırma sendromu yaşayan bazı yaratıklar melunluklarını devamlı sürdürüyorlar. Milleti din perdesi altında uyutup keyfinize bakacağınıza evvela dine karşı saygılı olun. Sayenizde Türkiye fahişe pazarı, nataşalar cenneti ve ruhsatlı fuhuş merkezi oldu.”

İddianamede, Fethi Dördüncü’nün Erdoğan’a yönelik suçlamalarına yer veriliyor. Fethi Dördüncü, eleştiri sınırlarını aşan mektubunda Başbakan’a şu suçlamalarda bulunuyor: “Tayyip Erdoğan da mescitli Ana isimli uçağında işe yaramayan birtakım yalakalıkları ile dünya seyahatlerine çıkıp düğün davetiyelerini bile kendi eli ile dağıtmaktadır. 1998 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı sırasında Tayyip Erdoğan bu şiiri kendi art düşüncesini katarak ve işini gücünü İstanbul’da bırakıp Siirt’e ortada fol yok yumurta yok iken ‘Muhammet, din elden gidiyor. Açın cihat bayrağınızı, tekbir sesleri ile Cumhuriyet’i yıkalım. Hilafeti getirelim’ demek isteyen bu adam, Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanlığını yapan bir vatan hainidir. Tayyip inkar ediyor, ben Türkiyeliyim diyor, ne buyrulur buna? Nüfus kayıtları da Rize ilinin vakti ile Pontus köyü olan PİLİHOS köyünden olduğuna göre ya Pontuslu bir Rum veya Laz’dır. Hilafeti hortlatmak çabasında.”

Haber: Nuri İmre
Kaynak: www.zaman.com.tr

Günün Önemli Haberleri