Okuyan Haması sindiremedi

Abone ol

Hamas ziyaretini bir türlü içine sindiremeyen Yaşar Okuyan, savcılığa suç duyurusunda bulunacak.

HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, ''Hamas heyetini AKP Genel Merkezi davet ettiyse neden masraflarını  Dışişleri Bakanlığı ödüyor? Bu bir suçtur. Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız'' dedi.

Okuyan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin dünkü grup toplantısında, Hamas heyetinin ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamaları eleştiren Okuyan, ''Kimseden icazet almadıysanız neden gizli kapaklı görüşüyorsunuz? Hamas'ın ziyaretinden Türk kamuoyunun, heyet, Esenboğa yolundayken ancak haberi oluyor'' diye konuştu.

Hamas heyetini kimin davet ettiğini soran Yaşar Okuyan, şunları kaydetti:

''Dışişleri Bakanlığı davet ettiyse neden AKP Genel Merkezi'nde görüşüyorsunuz? AKP Genel Merkezi davet ettiyse, o zaman neden bunların otel masraflarını, uçak biletlerini Dışişleri Bakanlığı ödüyor? Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Parti faaliyetlerinin paralarını devlet ödeyemez. Bu bir suçtur. Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız. AKP iktidarı, Türkiye'ye yük haline gelmiştir. Sorunu çözmek zorunda olan iktidarın kendisi sorun olmaya başlamıştır.''

Okuyan, likit yumurtada KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesi uygulamasını da eleştirdi.

Maliye Bakanı'nın, bu uygulamayla, likit yumurta konusunda Türkiye'de tek şirket konumunda olan oğlunun şirketine ''Kıyak'' yaptığını ileri süren Okuyan, Maliye Bakanlığı'nın bakan çocuklarına hizmet eder hale getirildiğini iddia etti.

Okuyan, ayrıca hükümetin her yönüyle dışa bağımlı bir siyaset ürettiğini savunarak, ''Şimdi de yabancı doktorların Türkiye'de çalışmasıyla ilgili bir yasa tasarısı hazırlamaktadırlar. Bu kendi doktorlarımıza güvensizlik ve hakarettir. Bunun arkasında başka işler var. Bu yasa tasarısı, Meclis'e getirilmemelidir'' diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri