Okur Jazzı kurtaramadı

Abone ol

Mehmet Okur bu kez takımını kurtaramadı. Deplasmanda oynanan maçta gülen taraf Golden State oldu.

ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) play-off serisine, TSİ bu sabaha karşı yapılan Golden State Warriors-Utah Jazz maçıyla devam edildi. Oakland'ta bulunan Oracle Center'da oynanan ve 20 bin 655 basketbolseverin takip ettiği mücadelede, ev sahibi takım sahadan 125-105 galip ayrılarak, seride durumu 2-1'e getirdi.

Batı Konferansı play-off serisi yarı final maçlarında daha önce sahasında oynadığı 2 maçı kazanmayı başaran milli yıldız Mehmet Okur'un takımı Jazz, deplasmanda yaptığı 3. maçı kaybetti. Takımlarını desteklemeye gelen 20 bin Golden State taraftarının üzerinde ''Biz İnanıyoruz'' yazılı sarı tişörtler giyerek takımları desteklediği mücadelede, Jazz'da sahaya ilk 5'te çıkan Mehmet Okur, 15 sayı, 6 ribaunt ve 2 asistle mücadeleyi tamamladı. 35 dakika 39 saniye sahada kalan milli basketbolcu, 3 sayılık atışlarda 4'te 2, 2 sayılık atışlarda 8'de 3 ve serbest atışlarda da 3'te 3 isabet bularak takımına 15 sayı kazandırdı.

Konuk takım Jazz'da 5 oyuncunun çift haneli rakamlara ulaşması galibiyet için yeterli olmazken, 19 sayı ve 11 ribauntla ''double double'' yapan Carlos Boozer, takımının en skorer oyuncusu oldu. Rus forvet Andrei Kirilenko'nun 15 sayı ürettiği karşılaşmada, Deron Williams 14 sayıyla oynadı. Serinin 2. maçında kızının ameliyatından ayrılarak maça gelen ve karşılaşmanın son anlarında attığı sayılarla takımına hayat veren Derek Fisher ise bu maçta 9 sayı kaydetti.

Ev sahibi Golden State Warriors'ta ise play-off serisinin ilk turunda Dallas Mavericks maçlarının kahramanı olan Baron Davis, Jazz karşısında da kendini göstermeye başladı. Davis, 34 dakika süre aldığı mücadeleye 32 sayı sığdırırken, 9 da ribaunt aldı ve gecenin yıldızı oldu.

25 sayı ve 5 ribauntluk performans sergileyen Jason Richardson, ev sahibinin bir diğer etkili ismi olurken, Al Harrington 15, Mickael Pietrus ise 14 sayıyla galibiyete katkı sağladılar. Bu iki takım arasında serinin 4. maçı pazartesi günü sabaha karşı yine Oackland'ta yapılacak. Öte yandan ligde play-off serisine yarın yapılacak Cleveland Cavaliers-New Jersey Nets, Phoneix Suns-San Antonio Spurs maçlarıyla devam edilecek.

Günün Önemli Haberleri