Okullar kıyasıya yarıştı

Abone ol

Tuzla Belediyesi'nin düzenlediği “19 Mayıs Halk Oyunları Yarışması’na” ilçedeki okulların yoğun ilgisi vardı.

17 Halk oyunu ekibinin katıldığı yarışma Tuzla Kafkale Spor Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.Ardından yarışmanın jürisi ve katılan okullar tek tek tanıtıldı.Yarışma başlamadan önce Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Başkan Demirci; gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutladı ve yarışmacılara başarılar diledi. Okullar arasında gerçekleşen “19 Mayıs Halk Oyunları Yarışması’nda sırasıyla ilköğretim okulları geleneksel dal 1. kademe, geleneksel dal 2. kademe, stilize dal 1. kademe, stilize dal 2. kademe ve liseler geleneksel dal halk oyunları ekipleri kıyasıya yarıştı. Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, Başkan yardımcıları Ayhan Çiçek, Derviş Yücel, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Selvitopi ve okul müdürlerinin izlediği yarışmada büyük rekabet yaşandı.

Okulların sergilediği halk oyunlarını izleyen Halk Oyunları Federasyonu Hakemleri değerlendirmelerini yaparak sonuçları belirledi. Dereceye giren okullara kupalarını ve katılan diğer öğrencilere katılım sertifikalarını Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci verdi. Yarışmada dereceye giren okullar şöyle;

İlköğretim okulları

Geleneksel 1.kademe

1. Çağrıbey İ.Ö.O. (Diyarbakır Yöresi: 77,66 puan)

Geleneksel 2.Kademe

1. Farabi İ.Ö.O. (Ağrı Yöresi: 79,00 puan)

Stilize 1.kademe

1. Halil Türkan İ.Ö.O. (Burdur Yöresi: 78,00 puan)

Stilize 2. kademe

1. Evliya Çelebi İ.Ö.O. (Van Yöresi: 79,66 puan)

Liseler

Geleneksel

1. Anadolu Teknik, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Trabzon Yöresi: 81 Puan)

Günün Önemli Haberleri