Okul önünde bıçak tezgahı

Abone ol

Okul önünde bıçak tezgâhı açılıyor. Kelebekten sustalıya kadar her çeşit bıçak serbestçe satılıyor.

İstanbul'un göbeğinde, okul önünde bıçak tezgâhı açılıyor. Kelebekten sustalıya kadar her çeşit bıçak serbestçe satılıyor. Öğretmen ve aileler şikayetçi ama nafile.


Son haftalarda sık sık gündeme gelen okulda şiddet haberlerinin ortak noktası kelebek ya da sustalı bıçaklardı. Herkes bu bıçakların öğrencilerin eline bu kadar kolay nasıl geçtiği ve nasıl temin edildiği üzerine fikir yürüttü. Fakat geçtiğimiz pazar günü İstanbul Çeliktepe'de Cengizhan İlköğretim Okulu'nun hemen önünde çekilen bir fotoğraf, aslında bize okullardaki şiddetin önlenmesi açısından çokta fazla yol alamadığımızı gösterdi.

MÜŞTERİLERİ ÖĞRENCİLER

Cengizhan İlköğretim Okulu'nun hemen önündeki tezgâhta sustalı bıçak dahil öğrencilerin kolayca birbirilerini yaralayabileceği her türlü kesici ve delici alet var. Bıçakların müşterileri ise yaşları 10 ila 16 arasında değişen öğrenciler.

KİMSE İLGİLENMEDİ

Konuştuğumuz okul yöneticileri, okulun önünde semt pazarı kurulduğunu, gerekli şikâyetleri kaymakamlığa, belediyeye ve polise yaptıklarını, takip işinin ise kendilerine ait olmadığını belirtti. Okul yöneticileri ve aileler şikâyette bulundukları yerlerden herhangi bir sonuç alamadıklarını da sözlerine ekledi. Bir diğer yönetici ise dün yaptıkları aramada, beşinci sınıf öğrencisinin üzerinde sustalı bir bıçak bulduklarını, geçen hafta ise bir öğrenci üzerinden silah çıktığını söyledi.

Ozan KÖSE /



Günün Önemli Haberleri