Oktay Vural 'kendisine kalın gelecek' deyince...
Abone olTBMM Genel Kurulu'nda 2016 Bütçe Tasarısı görüşmelerinde Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile MHP'li Oktay Vural arasında İbrahim Kalın tartışması yaşandı.
MHP Grup Başkanvekili Oktay
Vural'ın "Cumhurbaşkanı
Sözcüsü Kalın, gerçekten kendisine çok kalın gelecek sözler
söylemiştir" sözleri Meclis Başkanı Kahraman'ın tepkisine
neden oldu.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın Anayasa ile ilgili söylediği "Kesin bir dille ifade edebilirim ki yeni bir Anayasa için erken seçim yapılmayacak" sözleri muhalefet partilerinin gündemindeydi.
Muhalefet milletvekilleri bu açıklamalarla Meclis'in üzerine ipotek konulduğunu savundu.
VURAL: KENDİSİNE ÇOK KALIN GELMİŞTİR
MHP Grup Başkanvekili Vural, İbrahim Kalın'ın Anayasa
açıklamasına yönelik "Aslında Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın,
gerçekten kendisine çok kalın gelecek sözler söylemiş. Yani bu
demokrasiye ve milli iradeye yöneltilmiş bir hakarettir. Yani
şimdi, kalkıp, kesin bir şekilde seçim olmayacağına ilişkin bir
irade beyanı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin yetkisini ve
iradesini gasp etmek değil midir?" dedi.
KAHRAMAN: SİZE DENSE BİR GÜN KABUL EDER MİSİNİZ?
Meclis Başkanı Kahraman ise Vural'a "Sayın Vural, bir beyanınız var. Kendisine çok kalın gelecek. Bunu lütfen, geri alın. Değişiktir yorumu çünkü. Size bir gün denirse kabul eder misiniz? Ne demek 'Kendisine çok kalın gelecek'?" diyerek sözlerini geri almasını istedi.
VURAL: O ZAMAN DÜZELTİYORUM. ÇOK KALIN GELMİŞTİR
MHP'li Vural ise Meclis Başkanı Kahraman'a "Siz önce Meclis'in mehabetini korumak için konuşsanız. Siz Kalın'ı korumak için mi konuşuyorsunuz Sayın Meclis Başkanı? Siz cumhurbaşkanının sözcüsünün sözcüsü müsünüz? Meclisi temsil edin. O zaman düzeltiyorum. Çok kalın gelmiştir" diye konuştu.
KAHRAMAN: OLABİLİR SİZE DE KALIN GELEBİLİR
Vural'ın bu sözleri üzerine Kahraman da şöyle konuştu: "Olabilir, size de kalın gelebilir. Bazı zamanlar gelebilir. İbrahim Kalın Bey'i yakından tanırım. Kendini yetiştirmiş, çok kıymetli ve değerli bir bürokrattır. Lütfen, insanlarımızı böyle kum torbasına çevirmeyelim. Efendim, bir diğeri: 2011 yılında Anayasa Uzlaşma Komisyonu kuruldu, yirmi beş ay çalıştı. 19.500 sayfa bilgi, belge birikti. Toplumun her kesiminden, kurumlardan, kurullardan, şahıslardan beyanlar geldi, görüşler geldi. Yani, Anayasa hakkında görüş beyan etmek ne zamandan beri bir suçtur da Meclise karşı hakarettir? Yapmayın böyle. Efendim, hiç yetkisi olabilir mi? Nasıl beyanda bulunduğunu kendisi açıklar herhalde. Dolayısıyla, arkadaşlar, ben şunu söylüyorum: Meclisin yetkisinde olan bu anayasa için herkes fikrini söylemekte serbesttir. Zaten o yüzden bir site mevcuttur, herkes görüşünü bildiriyor, gene de bildirecek, bunda bir şey yok, alınacak bir hadise de yok"