Okan Üniversitesinden bir ilk

Abone ol

Okan Üniversitesi, "Bilgisayar Ağları ve Güvenlik" alanında Yüksek Lisans Programı oluşturdu.

Okan Üniversitesi’nde “Bilgisayar Ağları ve Güvenlik” Yüksek Lisans Programı

Türkiye’de ilk defa Rusya ve Çince Mütercim Tercümanlık bölümlerini hayata geçiren Okan Üniversitesi, “Bilgisayar Ağları ve Güvenlik” alanında Yüksek Lisans Programı oluşturarak bir ilke daha imza atıyor.

İş dünyasına yakınlığı ve yenilikçi yönüyle üniversite adaylarına birçok imkanlar sunan Okan Üniversitesi, yüksek lisans öğrencileri için de “Bilgisayar Ağları ve Güvenlik” programını oluşturdu. Günümüzün giderek önem kazanan konularından “Bilgisayar Ağları ve Güvenlik” alanındaki bu programın koordinatörlüğünü ise bu konuda Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli isimlerden biri olan Prof. Dr. Oğuz Manas üstlendi.

TÜVAKA ‘nın (Türkiye Üniversite ve Araştırma Kurumları Ağı) kurucusu olan ayrıca çok uzun yıllar bilgisayar ağları ve güvenlik konusunda çeşitli üniversitelerde lisans ve yüksek lisans dersleri vermiş olan Prof. Dr. Oğuz Manas’ın önderliğinde hayata geçirilecek programın hedef kitlesini, iletişim hizmeti veren tüm kuruluşlarda çalışan bilgisayar ağları bölüm elemanları, bilgi işlem bölümlerinde çalışan bilişim teknolojisi elemanları, bilgisayar ağları ve güvenlik konusunda hizmet veren şirketlerin çalışanları ve de ileri bilgisayar ağları konusunda çalışmayı planlayan kişiler oluşturuyor.

Üç yarıyıllık programa, 2007 bahar dönemiyle birlikte öğrenci alınmaya başlanacak. Program ile ilgili daha detaylı bilgiye www.okan.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

Günün Önemli Haberleri