Öğretmenlerden anlamlı yardım

Abone ol

Elektrikleri kesikti, çünkü parası ödenmemişti. Devreye hocaları girdi.

Siirt'te bir grup öğretmen, okullarındaki bir kız öğrencinin evinin, borcu nedeniyle kesik olan elektriğini aralarında para toplayarak açtırdı. Siirt'te Ulus mahallesinde bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu 7. sınıfı öğrencisi M.B'nin ailesinin elektrik borcunu öğretmenler kendi aralarında topladıkları para ile ödedi.

Ailenin elektriklerinin kesik olduğunu komşularından öğrendiklerini belirten Okul Müdürü Fethi Çalapçıkay, okulun en başarılı öğrencilerinden biri olan 7. sınıf öğrencisi M.B'nin evlerinde kesik olan elektrik nedeniyle kardeşleriyle komşularında ödevlerini yaptığını söyledi.

Kız öğrencinin babasının işsiz olduğunu belirten Çalapçıkay, ''Kalabalık bir aile. Okulumuzda okuyan 4 çocukları var. Yaklaşık 3 aylık bir sürenin sonunda komşuları gelip durumu bize bildirdiler. Biz de öğretmen arkadaşlarla konuşarak yardımcı olmaya karar verdik.

DEDAŞ'a giderek elektrik borçlarını çıkardık'' dedi. Yasal faizi ile toplam bin 200 YTL olan borcu kendi aralarında topladıkları para ile ödediklerini belirten Çalapçıkay, ''Borç ödendikten sonra ailenin elektriği yeniden bağlandı. Artık öğrencilerimiz evlerinde ders çalışabiliyor'' diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri