Öğretmenler intiharın eşiğinde

Abone ol

Atatürk'ün başöğretmen olduğu bugün öğretmenler günü olarak kutlanıyor. Peki öğretmenler ne durumda...

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, Öğretmenler Günü nedeniyle yaptıkları anketin sonuçlarını açıklayarak “Öğretmenler ya intihara teşebbüs ediyor ya da intiharın eşiğinde. Sendikayı ‘intihar ediyoruz’ diyerek, arıyorlar” dedi.

Türk Eğitim -Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan Eresin Otel’de Öğretmenler Günü için Türkiye genelinde yapılan anket çalışmasının sonuçlarını açıkladı.

Bin 970 öğretmenin katıldığı ankete göre öğretmenlerin yüzde 72.4’ü geçinemiyor, yüzde 91.3’ü maaşından birikim yapamıyor. Yüzde 90’ı mesleğin saygınlığını koruyamadığı görüşünde. Yüzde 36’lık bir grup ise öğretmenlik mesleğini seçtiği için pişman.

Anketin en çarpıcı bölümü ise öğretmenlerin intiharın eşiğinde olması. Ankete katılanların yüzde 89.6’sının kredi kartı borcu ya da taksitleri var. Her 100 öğretmenden 8’i borçlarından dolayı intiharın eşiğinde veya intihara teşebbüs etmiş durumda. Anket sonuçlarını değerlendiren Şuayip Özcan Avusturya’da göreve yeni başlayan öğretmenin saatlik ücreti 15.1 dolar Türkiye’de 5.2 dolar. Bu tablo herşeyi açıklıyor” diye konuştu.



Günün Önemli Haberleri