Öğrencilere zina testi

Abone ol

Bin din öğretmeni öğrencilere zina testi yaptı. Öğretmenin yaptığı 25 soruluk test, soruşturma konusu oldu.

Amasya Kız Meslek Lisesi'nde görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ahmet Aydın'ın yaptığı 25 soruluk test, soruşturma konusu oldu.
"Hangisi zinanın zararlarından değildir?", "Para ve mal karşılığı oynanan talih oyunlarına ne denir?", "Evlilik bağı olmayan kişiler arasındaki cinsel ilişkiye ne denir?" gibi soruların bulunduğu teste, bazı öğrenciler ve velileri tepki gösterdi.

Sınava giren 40 öğrenci şikâyetlerini velilerine aktarınca, olay basına intikal etti. Aydın, sınavdaki cinsel yaşam ve zinayla ilgili sorularla ilgili bir açıklama yapmadı. Okul Müdürü Fatma Dikdere, öğrencilerin şikâyetleri kendisine ilettiğini belirterek, "Konuyu öğretmenle görüştüm. Bana hata olduğunu söyledi. Durumu o kadar büyütmenin gereği yok" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Keskiner, "Şikâyetler bana da iletildi. Olayı soruşturacağım. Şu anda bir şey söylemem doğru olmaz" diye konuştu.
Bu tür soru ve yanıtların müfredatta olmadığını belirten öğrenciler, "Bunu öğretmenimize söylediğimizde, 'Bunları her Müslümanın bilmesi gerekir. Müfredat her şeyi yazmaz' cevabını aldık" ifadesini kullandı.

Sorulardan bazıları...

Evlilik bağı olmayan kişiler arasındaki cinsel ilişkiye ne denir?
a) Zina, b) Flört, c) Aşk,
d) Çağdaşlık

Hangisi zinanın zararlarından değildir?
a) Nesep (soy) bozulur,
b) Nüfusun artmasına neden olur, c) İffet ve namus gibi duygular yok olur, d) Toplumda düşmanlıklar ortaya çıkar

Ruh sağlığı açısından hangisi zinanın zararlarından değildir?
a) Zina edenin kalbi kararır,
b) Allah korkusu zayıflar,
c) Evlenen kişi kiminle evlendiğini bilemez hale gelir, d) Haya duygusu körelir.

Günün Önemli Haberleri