Öğrencilerde silahlanmış

Abone ol

Babalarının silahlarını alıp ava çıkan öğrencilerden biri yanlışlıkla arkadaşını vurdu.

Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde ilköğretim 8. sınıf öğrencisi Okan Aydın'ın av dönüşü arkadaşının silahından çıkan kaza kurşunuyla ölümü, sınıfındaki arkadaşlarını yasa boğdu.

Alınan bilgiye göre, Kaynaşlı Cumhuriyet İlköğretim Okulu 8. sınıftan arkadaşı Ö.K (14) ile babalarına ait av tüfekleriyle çıktıkları avdan dönüşte K'nin silahının ateş alması sonucu ölen Okan Aydın'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili başlattıkları soruşturma kapsamında, Ö.K. ile babası Z.K'yi gözaltına aldı.
Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini kaydettiler.

Kaynaşlı Kaymakamı Hamza Erkal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, olaydan büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Olayda adı geçen öğrencilerin birbiriyle çok samimi olduklarını belirten Erkal, ''Öğrenciler oyun oynarlarken, gerçek silahı taşıyan çocuk diğer çocuğu vuruyor. Bu olayın okullarda yaşanan şiddet olaylarıyla ilgisi yoktur. Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili gerekli soruşturmayı başlattı'' dedi.

Öte yandan, Okan Aydın'ın ölümüne neden olan arkadaşı Ö.K'nin, evden aldığı silahların ikisini de kurusıkı tabanca olarak bildiğini ve arkadaşının ölümünden büyük üzüntü duyduğunu söylediği öğrenildi.

SINIFTA YAS...
Bu arada, Okan Aydın'ın ölüm haberini alan sınıfındaki arkadaşları, yasa boğuldu. Cumhuriyet İlköğretim Okulu 8/A sınıfı öğrencileri, ölen arkadaşları Okan Aydın'ın oturduğu sıraya çiçek bırakıp, sınıf tahtasına da ''Okan seni Unutmayacağız'' yazısı yazarak gözyaşı döktüler.

AA

Günün Önemli Haberleri