Oğluna uyuşturucu veriyor

Abone ol

İki yıl içinde fabrikatörlükten ameleliğe uzandı. Herşey büyük oğlunun fabrikaya ortak olmasıyla başladı.

Antalya’da ihracat yaparken iflas eden işadamı Avni P. uyuşturucu bağımlısı oğluna para yetiştirebilmek için amelelik yapıyor. Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde 300 işçinin çalıştığı, havlu terlik fabrikası bulunan 4 çocuk babası Avni P, 5 yıl içinde inanılmaz olaylar yaşadı. Rüya gibi bir yaşamı olan Avni P, Hollanda, Belçika, Almanya ve Japonya gibi ülkelere havlu terlik ihraç ediyordu.

ALACAKLILAR PEŞİNDE
2001 yılında büyük oğlu Aytaç P’yi fabrikaya ortak etti. Almanya’daki işlerini organize etmesi için şirketine aldığı Anna Sofia Bavr adlı kadın müdür ile büyük oğlu Aytaç P’nin gönül ilişkisi başlayınca işleri ters gitmeye başladı. Borçlarını ödeyemez hale gelen Avni P., önce İstanbul’da boğaza nazır bürosunu, ardından ev ve otomobillerini, son olarak da fabrikasını sattı.

İşleri bozulup fabrikasını kapattıktan sonra alacaklıları peşine düşen Avni P. 3 oğlunu da alarak Almanya’daki büyük oğlunun yanına gitti. 1 yıl önce çocuklarıyla Antalya’ya dönen ve bir gecekonduda yaşamaya başlayan Avni P. 19 yaşındaki oğlu A.P’nin 6 ay önce esrar, sonra da eroin kullanmaya başladığını öğrendi.

HER ŞEY OĞLUM İÇİN

İnşaatlarda amelelik yaptığını ve bulduğu günlük işlere gittiğini söyleyen Avni P. yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Oğlum uyuşturucu bağımlısı. Eğer ona para vermezsem, hırsızlık yapacak veya birilerinin boğazına bıçak dayayıp gasp edecek. Ben bunları yapmasın diye akşama kadar taş taşıyorum, amelelik yaparak kazandığım parayı eline veriyorum ki gidip uyuşturucu alsın diye. Hangi baba, oğluna uyuşturucu parası verir? Oğlumun tedavi edilmesini istiyorum. Param olmadığı için buna gücüm yetmiyor."

Bedava verip alıştırdılar

Tedavi olmak istediğini, ama bunu nasıl başaracağını bilemediğini söyleyen A.P. ise uyuşturucuya arkadaşlarının önce bedava verip kendisini alıştırdığını söyledi. A.P. sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha sonra parayla satmaya başladılar. Evdeki halıları götürüp sattım ve eroin aldım. Tedavi olmak istiyorum, ancak bunu nasıl başaracağımı bilemiyorum. Bir kriz anında başkalarının canını yakarım diye çok korkuyorum. Benim halim herkese ders olsun. Gençlere uyarım olsun, bedava olarak ’Al sana cigaralık verelim, bak bu kafa yapıyor’ diye hap verenlere inanmasınlar."

Hürriyet

Günün Önemli Haberleri