Oğluna şehidin adını verdi

Abone ol

Oğlunu teröre kurban vereli 12 yıl oldu. Ama acılı ailesi anılarını yaşatıyor...

Şırnak'ta 1995 yılında şehit olan asteğmenin ailesi, şehit çocuklarının odasını 12 yıldır, ondan geriye kalan eşyalar, askeri kıyafetler ve fotoğraflarla süslüyor. Şehit asteğmenin erkek kardeşi ise oğluna ağabeyinin adını verdi.

Uludağ Üniversitesinden mezun olduktan sonra asteğmen olarak görev yaptığı Şırnak'ta terör örgütü mensuplarla girilen çatışmada şehit düşen Piyade Asteğmen Yıldıray Çeltiklioğlu'nun ailesi, 12 yıldır şehit çocuklarının odasını, ondan geriye kalan eşyalar, askeri kıyafetleri ve fotoğraflarla süslüyor.
    
OĞLUNA ŞEHİDİN ADINI VERDİ
     
Ağabeyinin yaşamının en güzel günlerinde Isparta'da gördüğü komando eğitiminin ardından Güneydoğu'ya tayin olduğunu anlatan şehit asteğmenin kardeşi Yener Çeltiklioğlu, ''Ağabeyim, çevresinde sevilen, hayat dolu bir insandı. Vatanı için gözünü bile kırpmadan şehit oldu. Onun anısını yaşatmak için bir şehitlik yaptırdık ve 12 yıldır ona ait odayı ondan geriye kalan her şeyle süsledik'' dedi.

Şehidin anısının yaşatıldığı odada, ağabeyine ait askeri üniformalar, diplomalar, fotoğraflar, kitaplar, kalemler, yatak ve şahadetinin ardından verilen şehitlik beratlarının yer aldığını ifade eden Çeltiklioğlu, ''12 yıldır onun anısını kalbimizde ve yüreğimizde canlı tutmaya çalışıyoruz. Ben oğluma şehit ağabeyimin adını verdim. Oğlum şimdi 2.5 yaşında ve amcasına çok benziyor. Temennim, bu tür acıların yaşanmaması'' diye konuştu.

Bu arada, Ramazan Bayramı dolayısıyla Muğla İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Samit Tokmak, eşi ve askeri personel şehit asteğmenin ailesini ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Şehidin ailesi, askeri personelle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Günün Önemli Haberleri