Oflu İsmail 4.5 yıl yatacak

Abone ol

Kamuoyunda "Oflu İsmail" olarak tanınan İsmail Hacı Süleymanoğlu'nun 4.5 yıl hapis yatacağı bildirildi

Kamuoyunda "Oflu İsmail" olarak tanınan İsmail Hacı Süleymanoğlu'nun 2 kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle kesinleşen 36 yıl hapis cezasının infazı için 4 yıl 4 ay 26 gün cezaevinde kalacağı hesaplandı.

İtalya'dan Türkiye'ye iadesinin ardından 2 kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle hakkında kesinleşen 36 yıl hapis cezası nedeniyle Bayrampaşa Cezaevi'ne konulan Süleymanoğlu'nun cezasının infazını hesaplama işlemi, İstanbul İnfaz Savcılığı'nca tamamlandı.

Buna göre, davası karara bağlandıktan sonra çıkan af yasası ve yeni Türk Ceza Kanunu'ndaki değişiklikler de dikkate alınarak Süleymanoğlu'nun "adam öldürmek" suçundan cezaevinde kalacağı süre 4 yıl 4 ay 26 gün olarak hesaplandı. Süleymanoğlu, 5 Ekim 2010 tarihinde tahliye edilecek.

Süleymanoğlu, 3 Mart 1979'da Seramis Gazinosu'nun sahibi Akbulut Karaoğlu ile garson Hasan Yolalı'yı öldürdüğü gerekçesiyle İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gıyabında yargılanmış ve 36 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu ceza, Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nce 1999 yılında onanmıştı.

Günün Önemli Haberleri