Öcalanın fikirlerinde değişim

Abone ol

Bir Amerikan dergisi yazarını Kandil'e gönderdi. Öcalan'ı araştırdı. Derginin son sayısında ilginç tespitler var.

"The New York Review of Books" adlı Amerikan dergisi yazarı Christopher de Bellaigue'yi Kandil'e gönderdi. Derginin son sayısının üç sayfası Türkiye'deki Kürtler'e ayrılmış.

'Kandil'e nasıl gidiyorlar?' diye soranınız olabilir. Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Kandil'e gitme klavuzu ile bu merakınız giderdi.

Bir dönem Hürriye muhabiri de oraya gitmişti. Daha sonra polisin muhabire ilk sorusu 'oraya nasıl gittiniz oldu?'  Genel kanı oraya gitmek için karanlık servislerle temasa geçilmesi gerektiği yönündeydi. Meğer öyle değiylmiş. Kandil bir taksi kadar uzakmış. Sınırı geçince taksiciye beni Kandil'e götürün dediniz mi iş tamam. Derginin yazarı da aynen bu şekilde gitmiş.

Özkök, dergide yer alan Öcalan'ın okuduğu kitaba dikkat çekti. Öcalan'ın fikirlerindeki değişiklik göze çarpıyor. Son okuduğu kitap "Demokratik Ekolojik Paradigma."

Derginin yazarı ise kitapta yazılarları herhangi bir Yeşiller partisinin programından farklı olmadığı görüşünde.

Dergide yer alan şu tespitler hayli çarpıcı:

"Ama gözlemlerinin asıl ilgi çekici yanı, Öcalan’ın son yıllarda "Türkiye Devleti’nden yana bir tutum izlediğini" söylemesi.
Öcalan’ın, Başbakan Erdoğan’a karşı "Atatürk ve Cumhuriyet ilkelerini" savunduğunu anlatıyor.
Bu arada bağımsızlık tezlerinden, hatta federal taleplerden bile vazgeçtiklerini vurguluyor. Hatta Öcalan’ın "derin devletle" ilişkileri bulunduğu bile ima ediliyor."

Özkök'ün dergideki haberde dikkatini çeken ise şu oldu:

"2003 yılında PKK’nın sözde "komutanlarından" 17’sinin örgütten ayrılıp başka hareketlerde yer alması. Ve PKK’nın bunlardan 7’sini öldürmesi."

Günün Önemli Haberleri