Öcalan'ın avukatına bir yıl ceza

Abone ol

Abdullah Öcalan'ın her hafta görüştüğü avukatı için ceza aldı. O kadın avukat bir yıl boyunca İmralı'ya gidemeyecek.

İmralı Adası'nda ömür boyu hapis cezasını çeken bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarından Hatice Korkut'a müvekkiliyle 1 yıl görüşmeme cezası verildi.

Kenya'dan getirildikten sonra yargılandığı İmralı Adası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Abdullah Öcalan ile her hafta çarşamba günleri haftalık görüşme yapan avukatlar arasında yer alan Hatice Korkut hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 17 Şubat 2010 tarihinde örgüt üyeliği ve örgüt propagandası yapmak suçundan dava açıldı. Dava İstanbul 12'nci Ağır Mahkemesi'nde görüldü.

Mahkeme, savcılığın talebi üzerine, 19 Şubat 2010 tarihinde Korkut'un Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 151/3 ve 4'üncü maddeleri uyarınca Öcalan'ın avukatlık-müdafilik görevinden 1 yıl süreyle yasaklanmasına karar verdi.

Hatice Korkut, avukatı aracılığıyla karara itiraz dilekçesi vererek yasaklama kararının iptalini istediği belirterek, karar ile ceza sorumluluğunun şahsiliği ilkesinin ihlal edildiğini öne sürdü. Hatice Korkut, daha öncede hakkında açılan davalar nedeyle Öcalan ile görüşmeme cezasına çarptırılmıştı.


Günün Önemli Haberleri