Öcalan yeniden hesap verecek!
Abone olFaili meçhul soruşturmasında Abdullah Öcalan'ın da dinlenmesi gündeme geliyor.
TBMM İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde kurulan alt komisyon raporunu Meclis tatile girmeden tamamlayacak. Başkan Sefer Üstün, çalışmaları hızlandıracaklarını açıkladı.
Üstün, "Alt komisyon, Abdullah Öcalan veya Şemdin Sakık gibi isimleri dinleyebilir mi?" sorusuna "Cezaevinde bulunan ömür boyu hapse mahkum isimlerle de görüşülebilir" karşılığını verdi.
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan 'Terör ve Şiddet Olayları Kapsamından Yaşam Hakkı İhlallerinin İncelenmesi Alt Komisyonu' alan çalışmalarını hızlandırıyor. Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Bugün'e yaptığı açıklamada, komisyonun raporunu, Meclis tatile girmeden tamamlama kararlılığında olduğunu söyledi.
CEZAEVİ GÖRÜŞMELERİ OLABİLİR
Terör örgütü PKK saldırısı sonucu yaşamını yitiren güvenlik güçlerinin yakınlarının yanı sıra terör örgütüne katılanların aileleri ile de görüştüklerini belirten Üstün, bundan sonraki süreçte alandaki çalışmaları hızlandıracaklarını kaydetti.
Üstün, "Alt komisyon, bu kapsamda Abdullah Öcalan veya Şemdin Sakık gibi isimleri de dinleyebilir mi?" sorusuna önemli bir yanıt verdi. Üstün, "Şu anda cezaevinde bulunan ömür boyu hapse mahkum isimlerle de görüşülebilir" dedi.
İLLERE GİDİLECEK
AK Parti, CHP, MHP ve BDP'li vekillerden oluşan alt komisyonun yerel düzeydeki alan çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Üstün, "İllere gidilecek. PKK tarafından öldürülen Karayolu işçisinin ailesiyle de, dağda ölen teröristin ailesiyle de görüşülecek. Arzumuz, çalışmaların Meclis tatile girmeden tamamlanması. Kamuoyu bu komisyonun çalışmalarından sonuç bekliyor. Eğer çalışmalar uzarsa gündemden düşer. Bence zamanlaması Meclis'in tatile girmeden tamamlanması yönünde olmalı" ifadelerini kullandı.
DÜNYA KAMUOYUNA SUNACAĞIZ
Üstün, hazırladıkları raporu dünya kamuoyuna da yansıtmak istediklerini vurguladı. Üstün, şöyle devam etti: "Bu rapor ile son 30 yıldaki tüm yaşam hakkı ihlallerini ortaya koymak istiyoruz. Terör nedeniyle kaç insanın hayatını kaybettiği kesin olarak bilinmiyor. Bu sayı, raporda netleşecek. İkincisi komisyona bilgi veren ailelerin özel hikayelerinden kamuoyunun haberdar edilmesini amaçlıyoruz. Meseleyi, insani boyutuyla hem dünyanın hem de Türkiye kamuoyunun gündemine bu yönüyle de sunmayı amaçlıyoruz. İnsan hikayeleri konuya bakışı değiştirecektir"