Obamayı kazanç kapısı yaptılar

Abone ol

bazıları da, Obama'nın yarattığı olumlu görüntüyü paraya çevirmenin çabası içine girdi.

ABD'de 4 Kasımda yapılacak başkanlık seçiminde Demokrat Parti'nin adayı olarak yarışacak Barack Obama'nın seçimde ne yapacağına ilişkin spekülasyonlar sürerken, bazıları da, Obama'nın yarattığı olumlu görüntüyü paraya çevirmenin çabası içine girdi.

Kolombiya'da Meta piyango şirketi, Demokratların Afrikalı mirası Obama'nın adaylığına sevinen Afrika asıllı Kolombiyalıların dikkatini çekmek için 22 Ekim 2008 tarihli biletlere Obama'nın gülümseyen fotoğrafını basarak satışa çıkardı.

Meta Piyango Müdürü Magdalena Gonzalez, yaptığı açıklamada, ''Biz onun dünya çapında tanınmış biri olduğunu düşünüyoruz. Bu kadar ünlü birinin satışlarımızın daha fazla artmasına yardımcı olacağını umuyoruz, daha fazla satamazsak bile en azından saygı göstermiş oluruz'' dedi.

Şirket yetkilisi Luis Enciso da biletlerine ''günün kişisini'' koymayı tercih ettiklerini belirterek, ''Biletlerimize Obama'nın portresini bastık, çünkü her zaman göklere çıkarılan insanlara bakarız. O, (ABD'deki) kamuoyu yoklamalarında önde görünüyor ve şu sıralar burada en beğenilen kişi'' diye konuştu.

Meta şirketine göre, Obama'nın portresinin bulunduğu biletler, satışa çıktığı gün 700 bin adet satıldı ve o gün önceki haftanın toplam geliri olan 12 bin dolar elde edildi. Biletlerde haftalık en büyük ikramiye 300 bin doların altında bulunuyor.

Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe'nin insan haklarını daha fazla savunmasını isteyen Obama, ABD'nin Kolombiya ile serbest ticaret anlaşmasına karşı çıkıyor. Cumhuriyetçi Parti adayı John McCain ise ABD Başkanı George W. Bush'un sadık bir müttefiki olan Uribe ile solcu gerillalarla mücadelenin sürdüğü ülkede şiddeti azaltması halinde anlaşmayı destekliyor.

BALIKÇI KENTİ OBAMA

Ayrıca, Obama ile adaş olan Japonya'nın batısındaki Obama kenti de, seçimden adaşının zaferle çıkması için dua ediyor. Zira kent yetkilileri, Obama'nın adını kullanarak küçük bir balıkçı kenti olan Obama'ya daha fazla turist çekerek, turizm gelirlerini artırmanın hesaplarını yapıyor.

Obama rüzgarından etkilenen ülkelerden Uganda da, bir caddenin adını ''Obama Bulvarı'' olarak değiştirdi.

Kenyalı bir baba ve beyaz Amerikalı bir annenin oğlu olan Obama, anketlere göre 4 Kasımdaki seçimlerde rakibi McCain'in önünde ipi göğüsleyecek gibi görünüyor.

Günün Önemli Haberleri