Obama'nın ailesine tehdit yağıyor!

Abone ol

ABD'nin El Kaide terör örgütü lideri Usame Bin Ladin'i öldürmesinden sonra Obama'nın Kenya'daki akrabaları etrafındaki güvenlik önlemleri arttırıldı.

ABD'nin El Kaide terör örgütü lideri Usame Bin Ladin'i öldürmesinden sonra, ABD Başkanı Barack Obama'nın Kenya'da yaşayan ailesine yönelik tehditlerin arttığı bildirildi.

El Kaide ile ilişkili olduğu öne sürülen Somali merkezli bir örgütün, Obama'nın 88 yaşındaki babaannesi Sarah Obama'yı öldürmekle tehdit ettiği öne sürüldü.

Tehdidi ciddiye aldıklarını belirten Kenya Polis Şefi Stephen Cheteka, gerekli güvenlik tedbirlerini aldıklarını ifade etti. Ayrıca, Sarah Obama'yı ziyarete giden herkesin güvenlik kontrolünden geçeceği belirtildi ve bu konuda akrabalarından güvenlik güçlerine yardım etmesi istendi.

Tehditten hiç etkilenmediğini, hareket kabiliyetinin kısıtlanmadığını söyleyen babaanne Obama, hükümetin gereken önlemleri aldığına inancının tam olduğunu dile getirdi.

Kenya'nın batısında Nyang'oma Kogelo köyünde yaşayan Sarah Obama, ABD Başkanı'nın dedesinin ikinci karısı. Bu sebeple Barack Obama ile Sarah Obama arasında kan bağı bulunmuyor.

OBAMA'NIN KENYA'DAKİ AKRABALARI ETRAFINDAKİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI
El Kaide lideri Usame bin Ladin'in öldürülmesinden sonra ABD Başkanı Barack Obama'nın, Kenya'da yaşayan akrabaları etrafındaki güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

Nyanza bölgesi yetkililerinden Francis Mutie, Obama'nın baba tarafından ailesinin toprakları olan Kogelo köyünde yaşayan babaanne Sarah Obama (89) ve diğer yakınlarının çevresindeki güvenlik önlemlerinin artırıldığını belirtti.

Mutie, Sarah Obama'yı ziyaret edenlerin dikkatle aranacağını, ziyaretçilerin eve girmeden önce güvenlik kontrollerinden geçirileceğini söyledi.

Güvenlik önlemlerinin, artırma kararının Bin Ladin'in ABD güçlerinin Pakistan'da düzenlediği operasyonda öldürülmesinden sonra olası şiddet eylemlerini önlemek için alındığı açıklandı.

Günün Önemli Haberleri