Obama McCainin önünde

Abone ol

ABD'de başkanlık yarışında Demokrat aday Barack Obama, Cumhuriyetçi rakibi John McCain'in önünde gözüküyor.

Washington Post gazetesinde yayımlanan kamuoyu nabız yoklaması, bugün seçim yapılsa Obama'nın seçmenlerin yüzde 50'sinin oyunu alacağını gösterdi. McCain ise yüzde 42'de kaldı.

"ABC News" kanalıyla ortaklaşa yapılan araştırma, umulmadık ciddi bir kriz çıkacak olursa seçmenlerin yüzde 50'sinin bu kez McCain'i tercih edeceğini gözler önüne serdi.

Obama'nın sosyal ve ekonomik konularda başarılı olacağını düşünen seçmenler, ulusal güvenlik konusunda ise McCain'in daha tecrübeli olduğunu ve ustaca davranacağını düşünüyor.

Kriz yönetimi konusunda Obama rakibinin 9 puan gerisinde kaldı. Aynı araştırma, beyaz seçmenlerin yüzde 50'sinin McCain'i, yüzde 42'sinin Obama'yı, siyahlarınsa yüzde 94'ünün Obama'yı tercih ettiğini gösterdi.

Kadın seçmenlerin yüzde 54'ünün Obama'yı desteklediği belirlendi, erkek seçmenler iki rakip arasında eşit oranda (yüzde 45) dağıldı.

ABD'de 30 yaş altındaki seçmenlerin yüzde 66'sı Obama'yı, yüzde 30'u McCain'i, 30-64 yaş arasındaki seçmenlerin de yüzde 50'si Obama'yı, yüzde 44'ü McCain'i, 65 yaş üzerindeki seçmenlerin ise yüzde 45'i McCain'i, yüzde 40'ı Obama'yı destekliyor.

Günün Önemli Haberleri