Obama Erdoğana randevu verdi!

Abone ol

Beyaz Saray Erdoğan'da 29 Ekim'de randevu vererek skandala imza atmıştı. Bunu düzelttiler. İşte Erdoğan'ın ABD'ye gideceği tarih!

Beyaz Saray, ABD Başkanı Barack Obama’nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la 7 Aralık Perşembe günü buluşacağını resmen açıkladı.

Beyaz Saray Basın Sekreteri Robert Gibbs, tarafından yapılan açıklamada, Başkan Obama’nın Erdoğan ile görüşmeyi istekli bir şekilde beklediğini belirterek, "Bir çok değişik konunun işleneceği bir görüşme olacak" denildi. Açıklamada, "Buluşmada konuşulacak konular arasında Irak’ta ekonomik ve güvenlik işbirliğinin artırılması, Afganistan ve Pakistan ile ilgili ortak stratejiler, Ortadoğu barış girişimleri, insan hakları, nükleer silahların yayılmasının kontrol altına alınması. Kıbrıs sorununa çözüm bulunması, Ermenistan’la ilişkilerin normalleştirilmesi gibi konular konuşulacak" dedi.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Amerika ve Türkiye’nin stratejik ortaklık ve tarihi dostluk içinde olduğu da belirtilerek, NATO’nun müttefiki olan Türkiye’nin, ortak güçlüklere karşı önemli bir ortak olduğu da vurgulandı.

Günün Önemli Haberleri