O yumrukları PKK'ya attım!

Abone ol

Ahmet Türk'e yumruk atmaktan 4,5 yıl hapis istemi ile yargılanan ve tahliye olan İsmail Çelik konuştu.

Kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yumruk atmaktan 4.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye olan İsmail Çelik, mahkemede "Benim yumruklarım Ahmet Türk'e değil, PKK terör örgütüne yönelikti" şeklinde savunma yaptı.

Samsun 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada hazır bulunan sanık İsmail Çelik (27) ile Ahmet Türk'ün içinde bulunduğu TBMM'ye ait araca taş attığı iddia edilen Uğur K. (22), kendilerini savundu.

İsmail Çelik savunmasında, bir çay ocağında garson olarak çalıştığını, olay günü kontör almak için çıktığını ve markete gittiğini, adliye önündeki kalabalığı görünce Muş davasından dolayı insanların geldiğini düşündüğünü belirtti.

Çelik, "Ahmet Türk adliye çıkışında basın açıklaması yaparken arka taraftan birisi 'Niye geldiniz buraya şerefsizler, Samsun'u da mı karıştıracaksınız' diye söyledi. Bunun üzerine Sırrı Sakık, 'Alçaklar, şerefsizler, köpekler' şeklinde sözler söyleyip el hareketi etmesi üzerine ben de gerildim.

Önce bağırmak istiyordum. Daha sonra aşağıdaki şahsı polisler alınca ben de bağırmaktan vazgeçip konuşmanın bitmesini bekledim. Yine vurma niyetim yoktu. Yanımdan geçerken dayanamadım ve bir anda patlayıp yumruk attım. Benim yumruklarım Ahmet Türk'e değil, PKK terör örgütüne yönelikti" dedi.

Attığı yumruğun yıllarca oluşan birikimin bir patlaması olduğunu ifade eden Çelik, "Ben belli bir yaş üzerinde olan mağdura yumruk attığımdan dolayı pişmanım, ancak benim hıncım yılların birikimiydi.

Yıllardır ülkede oluşan birikime yönelikti. Planlayarak mağdurun yanına yaklaşmam söz konusu değildir. Mağdur ve kapatılan DTP'lilerin PKK terör örgütünü öven nitelikteki açıklamalar sebebiyle birikim olmuştu. O anda mağdura patladım. Bu konuda gazete kupürlerini mahkemeye sunacağız. Terör örgütüne yönelik yapılan karşılamalar dolayısıyla canım sıkıldı, bu nedenle tahrik oldum" diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri