O kişi azılı terörist çıktı

Abone ol

İçişleri Bakanı Beşir Atalay operasyon sonrası kameraların karşısına geçti ve olayla ilgili açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Beyir Atalay ve İstanbul Valisi Güler ile birlikte kameraların karşısına geçti. Bostancı'daki operasyonla ilgili kamuoyuna bilgi verdi.

Olayda biri polis diğeri vatandaş olmak üzere iki şehit var. Orhan Yılmazkaya adlı terörist de ölü ele geçirildi.

Öldürülen terörist Devrimci Karargah adlı örgüt mensubu çıktı. Emniyetin aradığı üç üst düzey yöneticisinden biri olduğu belirlendi.

Adı Orhan Yılmazkaya diye açıklanan kişi, bir süre önce 1. Ordu'ya ve AK Parti il binasına düzenlenen saldırıları organize etmiş.

İŞTE BAKANIN AÇIKLAMASI:

"İkisine de Allah'tan rahmet diliyoruz. Bir de vatandaşımızı kaybettik. Emniyet amirimiz Semih Balaban ailecek polis ve iki çocuklu hayatını kaybetti. Mazlum Şeker adlı vatandaş emniyet çemberinin dışında olmasına rağmen teröristten çıkan kurşunla hayatını kaybettti.

Zaten çalışmalar vardı, izleniyordu. Önümüzdeki günlerde sansasyonel eylemler yapacakları yönünde bilgiler vardı. Bu çerçevede ciddi bir operasyon yaklaşık 60 hedefi olan ev işyerine çeşitli baskın yapıldı. Bu gece 40'a yakın gözaltı oldu.

Bunlar aşırı sol ve bölücü terör örgütüyle bağlantılı kişilerdir. Birisi de Bostancı'daki olayın cereyan ettiği apartman. Burası da tespit edilen hücre evlerinden birisi. Ve buradaki kişi, kimliği biliniyor. Devrimci Karargah diye bilinen hem solla hem de bölücü terör örgütüyle irtibatlı organizasyonun lider kadrolarından birisi.

Hatırlanırsa bu örgüt 1. Ordu'yu hedef alan bir eylemde bulunmuştu. AK Parti İl Başkanlığına bomba göndermişlerdi. Bu kişi orayla bağlantılı. Üst yöneticilerden birisi diye ifade edebiliriz

C-4, patlayıcı,  silahlar, bomba düzenekleri gele geçirildi. Bostancı'daki olayda ilk anda silahla karşılık verildi. Şu anda 7 polis yaralımız var. Hayati tehlikesi yok."

Bubi tuzağı gibi olası kurulmuş tuzaklara ve patlayıcı maddelere karşı çok dikkatli bir arama gerçekleştirildiğini söyleyen Atalay, üzüntülerinin ise bir emniyet müdürünün hayatını kaybetmesi olduğunu dile getirdi.

Atalay, ''O uzaktaki vatandaşımız kendisine de ısrar edilmiş. Güvenlik çemberinin dışında o vatandaşımız... Bir basın mensubunun, bir televizyonumuzun muhabirinin yanında ve arka pencereden rastgele yapılan ateşle yaralanmış. Ve maalesef o basın mensubumuz da yaralı. İnşallah yaralılarımıza da geçmiş olsun diyorum. Hepimize geçmiş olsun'' diye konuştu.

"ANMAK İSTEMEDİĞİM İÇİN ADINI VERMEDİM"

Bakan Atalay, ''ölü ele geçirilen şahsın adını vermekte sakınca olup olmayacağı'' sorusuna, ''Verebiliriz. Orhan Yılmazkaya diye bir isim. Önceden izlenen önemli 3 kişiden biridir bu. Anmak istemediğim için vermek istemedim'' yanıtını verdi. Olay yerinde yeterince önlem alınıp alınmadığı yönünde tartışmalar bulunduğunu hatırlatılması üzerine Atalay, şöyle konuştu:

"EN ÖNCE HABER VERECEĞİM" DİYE

''Bunlar hepsi değerlendirilir arkadaşlar. Benim hassasiyetim, bizim hepimizin hassasiyeti bunu bütün toplantılarımızda ifade ederiz, basına ve kameralara uzun mesafe kurun ve mutlaka engelleyin. Bir olay olduğunda önce bu tedbiri alın ve tabii çevredeki vatandaşlar için o güvenlik çemberini oluşturun. Basınımız tabii, bu konularda onlar kendilerini gözden geçirsinler. Her zaman, 'en önce haber vereceğim' diye böyle durumlarda gerçekten çok telaş ediyorlar, acele ediyorlar. Ama biz, emniyet birimlerimiz bugünkü operasyonda gece vakti başlamıştır. 'Yeterli tedbir alındı mı? eksikler var mı?' onu biz değerlendireceğiz.''

DEVRİMCİ KARARGAH

Sabah saatlerinde başlayan ve özellikle ''Devrimci Karargah ve unsurlarına yönelik'' yapılan operasyonlarda 60 kadar hedefinin bulunduğunu belirten Atalay, söz konusu hedeflerde çok sayıda patlayıcı, patlayıcı düzeneği ve silah ele geçirildiğini de sözlerine ekledi.

Günün Önemli Haberleri