O dövme Agarta sembolü

Abone ol

Kömürcü'nün kolundaki dövmenin sırrı ortaya çıktı. İddianameyle çıkan Agarta, sembol olarak bakın neyi kullanmış!

Ergenekon soruşturması kapsamında 22 Ocak 2008'de Türk Ortadoks Petrikanesi'ne yapılan operasyonda dünya çapında 600 yıllık gizli bir örgüt olan 'Agarta'ya ait belgeler ve 'gamalı haç' sembolünün de bulunduğu ortaya çıktı.

Ergenekon'un da 'gamalı haç'ı 'hilal'le birlikte sembol olarak kullandığı anlaşıldı. Ergenekon'da gazaltına alınan Güler Kömürcü'nün kolundaki 'Hilal içinde gamalı haç' sembolü günlerce tartışılmıştı.

Agarta'nın Türkiye kolu
Türk Ortadoks Patrikanesi'ne yapılan operasyonda birçok kişi gözaltına alınırken, soruşturmanın seyrini değiştirecek önemli belgelerin de ele geçirildiği anlaşıldı. Patrikanenin İstanbul Karaköy'deki ana kilisesinin mahzeninde bulunan belgelerden birinnin binlerce yıllık tarihi olan orta asya kökenli 'Agarta' örgütünün çok gizli dökümanları olduğu anlaşıldı. Yenişafak'ın haberine göre Ergenekon örgütünün sembolünün de ilk kez bu kilisede ortaya çıktığı belirtildi. Ergenekon'un 'Agarta'nın 'gamalı haç' sembolünü 'hilal'le birlikte kullandığı tespit edildi. Belgeleri analiz eden sembol bilimcilerin raporu Ergenekon dosyasına da kondu. Ergenekon'un adını dünya çapında örgütlenen 'Agarta'dan aldığı ve bu örgütün Türkiye'deki ayağı olduğu ileri sürüldü.
Günün Önemli Haberleri