O defterde ne yazıyordu?

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın yırttığı iddia edilen ziyaretçi defterindeki o yazının içeriğini sahibi açıkladı.

Balkan Zirvesi için Yunanistan'ın Selanik kentine giden ve burada Atatürk'ün evini ziyareti sırasında ziyaretçi defterinde AKP'yi eleştiren bir sayfayı yırtan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, yazının sahibi Fethi Dördüncü yanıt verdi.

DHA'ya konuşan 82 yaşındaki Fethi Dördüncü, ziyaret defterine yazdığı yazının Başbakan tarafından yırtıldığını öğrendiğinde üzüntüden ağladığını ifade etti, deftere neler yazdığını anlattı.

Yazısında, 'laikliğin ortadan kaldırılmak istendiğini, şerri kanunlarla idare edilen bir hilafet devleti kurulmak istendiğini' yazdığını belirten Dördüncü, "başbakanın ve hükümetin adını yazdım. Atatürk döneminde Osmanlı'nın borçlarının bile ödendiğini, şimdi ise her yere borçlanıldığını yazdım" dedi.

"Başbakanın yaptığı bana hakarettir, ben Mersin'deki çiftçi Mehmet değilim hakkımı arayacağım" diyen Dördüncü, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitmem, Türk mahkemelerinin kararı başımın üstündedir" diye konuştu.

Selanik'e gittiğinde yazıyı yeniden yazacağını vurgulayan Dördüncü, "boynumdaki kolyede Atatürk'ün fotoğrafını ve Kur'an'dan ayet taşıyorum" dedi.

Günün Önemli Haberleri