O boğanın sahibi ortaya çıktı

Abone ol

Beyoğlu’nda kesime götürülürken kamyonetten düşen boğanın sahibi Orhan Uğur, "Boğaları kestirmek için Sütlüce’ye gidiyorduk. Sütlüce’den bi...

Beyoğlu’nda kesime götürülürken kamyonetten düşen boğanın sahibi Orhan Uğur, "Boğaları kestirmek için Sütlüce’ye gidiyorduk. Sütlüce’den bir tur attık yer bulamadık. Daha sonra bir tur daha attık, ikinci turda boğanın biri düşmüş. Biz fark etmedik, şoför de fark etmedi. Kesim yerine geldiğimizde ise boğanın biri yoktu. Şok oldum tabi orada bayılmışım" dedi.
Sütlüce İmrahor Caddesi’nde seyreden kamyonetten düşen boğa, belediye ekipleri tarafından barınağa götürülmüştü. Boğanın düşme anı güvenlik kamerası tarafından da saniye saniye görüntülenmişti. O boğanın sahibi ortaya çıktı. Kamyonetin kasasını açtığında iki kurbanlık boğadan birinin yerinde olmadığını görünce bayıldığını belirten Orhan Uğur, İHA muhabirine konuştu. Kasımpaşa’dan 2 boğa aldığını belirten Uğur, "Boğaları kestirmek için Sütlüce’ye gidiyorduk. Sütlüce’den bir tur attık yer bulamadık. Daha sonra bir tur daha attık, ikinci turda boğanın biri düşmüş. Biz fark etmedik, şoför de fark etmedi. Kesim yerine geldiğimizde ise boğanın biri yoktu. Şok oldum tabi orada bayılmışım. İşte arkadaşlar su vermişler, tokat atmışlar. Ayıldığımda boğa bir taneydi. Neyse boğanın birini aldık, diğerini bulmak için sağa sola baktık, bulamadık. Bir de ben boğaları başkası adına aldım. Başka biri bana vekaletname vermişti. Ben de onun adına kesecektim, etini de fakirlere dağıtacaktım" dedi.

"BOĞAYI TELEVİZYONDA GÖRÜNCE GÜLSEM Mİ, AĞLASAM MI BİLEMEDİM"
Boğayı kaybettikten sonra önce zabıtaya başvurduklarını ifade eden Orhan Uğur, "Zabıtadan sonra polise haber verdik. Durumu da hanımla paylaştım. O da ’hiç üzülmeye, ağlamaya, sızlamaya gerek yok’ dedi. ’Bunda da bir hayır vardır’ dedi. Ben para gönderip yenisi almak için ağabeyimi aradım. Neyse ağabeyime durumu anlattım, ya çalındı, ya da bir şey oldu başına bir şey geldi dedim. O da ’canını sıkma hallederiz’ dedi. Ondan sonra saat 6.30-7.30 arasında ağabeyimle konuştum. ‘Kamyonetten düşen bir boğa var bir bak istersen’ dedi. İnanamadım o anda televizyonu açamadım. Oğlum bilgisayarı açtı ve bilgisayardan baktık. Bu görüntüyü gördüm ve şok oldum. Sevinsem mi, gülsem mi, ağlasam mı bilemedim. Televizyondan gördük yani yoksa başka türlü bulamazdık. Yoksa ben yükten nasıl kalkardım dedim" ifadelerini kullandı.
Boğayı başkası adına aldığı için üzüldüğünü, kendisinin olsa üzülmeyeceğini vurgulayan Uğur, "Kendim için önemli değil, bu sene kesmemiş olurduk. Televizyonu açtım, bir daha baktım. Saat akşam 10’a kadar baktım. Diğer kanallarda da aynı görüntüler vardı. Size teşekkür ediyorum. Ben boğanın fark etmedim düştüğünü şoför de fark etmedi. Aslında aynadan görme ihtimali çok yüksek, yani sonuçta kamyonetten koca bir boğa düşüyor. Nasıl görmez nasip yani başka bir şey diyemiyorum. Şoföre de bir şey demedim. Şoför bana bir zarar verirler diye direkt çekmiş gitmiş. Görüntüleri izleyince direkt tanıdım. Alnında beyazlık vardı. Üzerinde ismim yazıyordu. Boğanın üzerinde 48OH yazıyordu. Şoför çok hızlı gidiyordu. Biran önce gideyim bırakayım tekrar sıraya gireyim diye düşündü. İşte ben hiç fark etmedim. İnsan kullandığı aracın lastiği patlasa bile fark eder. Hiç de öyle bir tepki vermedi" şeklinde konuştu.
Sabah hayvanı bulduktan sonra veterinerden sağlık raporu aldıklarını söyleyen Orhan Uğur, "Raporda ’sorun yok kesilebilir’ dediler. Bu bize bir imtihan mıdır bilemedim. Hayvanı zabıtadan aldık, 1 gece orada kaldı prosedür öyleymiş. Akşam bıraktığım adamla beraber sabahta boğayı almaya geldik. Çünkü boğanın pasaportu varmış onu aldık, sağlık raporunu aldık” dedi.

"ALLAH BANA İKİ BAYRAM BİRDEN YAŞATTI"
Olayın enteresan olduğunu kimsenin inanmadığını ifade eden Uğur, "Bu bize bir tecrübe oldu. Hayvanım bulununca Allah bana iki bayram birden yaşattı. İkinci bayram oldu benim için Allah’a şükrediyorum" diye konuştu.
Boğanın sahibi Orhan Uğur, boğanın düşme görüntülerini izleyince kendini gülmekten alıkoyamadı.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri