O bildiriye imza atan 21 akademisyen daha görevden alındı

Abone ol

Anadolu Üniversitesi, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin yayımladığı bildiride imzası olan 21 akademisyeni görevden uzaklaştırdı.

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiriye imza attıkları için haklarında soruşturma başlatılan 21 akademisyen,Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğünce görevlerinden uzaklaştırıldı.

Üniversiteden yapılan açıklamada, bin 128 akademisyen tarafından 12 Ocak'ta yayınlanan bildiride imzası bulunan AÜ'nde görevli 28 akademik personel hakkında, bildirinin içeriği nedeniyle disiplin soruşturması açıldığı hatırlatıldı. Hakkında soruşturma açılanlardan 21'i ile ilgili Devlet Memurları Kanunu'nun 137. maddesi uyarınca ihtiyati tedbir olarak 3 ay görevden uzaklaştırma kararı verildiği belirtildi.

OHAL İLE İLGİSİ YOK, NİHAİ KARAR YÖK'ÜN

Açıklamada, 28 akademik personel hakkındaki soruşturma sürecinin tamamlandığı ifade edilerek, dosyanın karar verilmek üzere YÖK'e gönderildiği, ilgililer hakkındaki nihai kararı YÖK'ün vereceği bildirildi. Açıklamada, haklarında soruşturma yürütülen 28 akademik personelden 21'inin görevden uzaklaştırılmasının, haklarında yürütülen ve henüz sonuçlanmamış bulunan disiplin soruşturması kapsamında olduğu, OHAL ile bir ilgisinin bulunmadığı belirtildi.

Günün Önemli Haberleri